Optimizasyon yapmak diyoruz sanırım buna. Peki ortalamada ne kadar zaman istiyor algoritma öğrenmek? Bir de hangi kaynakları önerirsiniz? Yani daha hızlı çalışmak açısından Türkçe kaynakları tercih ederim fakat "şu kişi çok iyi anlatıyor, bununla eksiksiz öğrenirsin" derseniz yavaş ilerleyecek olsam da hem İngilizce geliştirmeye hem de algoritma öğrenmeye çalışırım (nihayetinde çeviri uygulamaları ile dolu internet). Algoritma seviyemin iyi bir durumda olduğunu anladığımda direkt olarak dil öğrenip proje yapmaya mı yöneleyim yoksa tavsiye edebileceğiniz "şu da önemli bunu da öğren" diyebileceğiniz bir konu var mı?
Bu arada hedefimden de bahsetmek isterim. Türkiye'den yurtdışına remote olarak çalışmak. %80 vergi avantajı da varmış sanırım şuan baya iyi bir dönem bu plan için.
Zaman vermek zor; sana bagli bu durum.
Ingilizce ve matematik bilmek gerekiyor hakkiyla algoritma ogrenebilmek icin. Ayrica ogrenirken beraberinde data structure da ogrenilebilir. Zaten bu yuzden bazi dersler ve kitaplar "Algoritma ve Veri yapilari" seklinde butunlesik sunulur. Ben egitim alirken Algoritma I-II ve Data Structure seklinde 3 ayri ders olarak almistik.
Kitap olarak bunu tavsiye ederim:
This title covers a broad range of algorithms in depth, yet makes their design and analysis accessible to all levels of readers. Each chapter is relatively self-contained and can be used as a unit of study. The algorithms are described in English and in a pseudocode designed to be readable by...
www.google.com.tr
Benim kutuphanemde de var kendisi.
Dil ogrenmek mesele degil, temelin olunca 2 gunde herhangi bir dilde uretken hale gelirsin.
DS vs Algoritma bu isin temeli, bu alanlardan sonra network; isletim sistemleri, yazilim gelistirme prensipleri, programlama dillerinin ( paradigmalar, seviyeler, typing, compiling vs ) gibi pek cok sey var.
Yani henuz Ingilizce bile bilmeyen birisinin tum bu bilgisayar sistemlerine ve yazilim muhendisligine dair seyleri ogrenip de USD odeme yapan remote iste Hindistan, Cin, Rusya ve Dogu Avrupa ulkelerinden gelen muhendislerle rekabet edebilmesi icin onunde epey uzun bir yol var. Kendini bu duruma hazirlaman gerekiyor.
Algoritma isini kaptim gibi, Python da ogrenince is basvurulari yapabilirim gibi dusunuyorsan buyuk hayal kirikligi yasayabilirsin.