Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Tamam sağolun hocam.Hocam d ve c ye a ve b derseniz tana+b formülünden çıkıyor ilk soru.
2.sinde ise c'ye a derseniz d alfa+a oluyor. orda da tan alfa+a formulü ile çıkar.
Rica ederim hocam.Tamam sağolun hocam.
Eki Görüntüle 2067257
Eki Görüntüle 2067258
Hocam ben 11. sınıfım 12. sınıfta bilmediğim şeyler vardır belki yanlış olabilir ama ikisi de cosinüs teoremi üzerine sorular. 1. soruda geometri ile bazı parçaların uzunluklarını bulup alfa açısına cosinüs teoremi yaptım. 2. soruda da aynı mantık. Onun işlemlerini yapmadım sadece siz çözersiniz. Birinci soruda cevabın işareti - olacak bu arada işlemde yata yapmışım.
İyi çözmüşsün fakat 1. sorunun cevabı -7, diğerinin ise 11/2. Tan alfadan çıkıyor ikisi de. Gelecek sene trigo 2'de öğrenirsin.
Hocam cos teoremiylede çıkması gerek "teoride" ancak bunlar toplam fark ile çıkar. Çok zor konular değiller. Yalnızca formül ezberliyorsunuz.Hocam cosinüs teoremi ile niye çıkmadı ki? Ben mi yanlış çözdüm yoksa direkt 12. sınıf konusu olduğu için mi?
Hocam cos teoremiylede çıkması gerek "teoride" ancak bunlar toplam fark ile çıkar. Çok zor konular değiller. Yalnızca formül ezberliyorsunuz.
@S54337 Mesela sin teoremiylede çıkması lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.