Çözüldü 12. sınıf trigonometri sorusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Üsküdar/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu tarz sorular nasıl çözülüyor? Açıklarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    31,1 KB · Görüntüleme: 162
Çözüm
Hocam d ve c ye a ve b derseniz tana+b formülünden çıkıyor ilk soru.

2.sinde ise c'ye a derseniz d alfa+a oluyor. orda da tan alfa+a formulü ile çıkar.
Ekran Görüntüsü (767).png

Ekran Görüntüsü (768).png

Hocam ben 11. sınıfım 12. sınıfta bilmediğim şeyler vardır belki yanlış olabilir ama ikisi de cosinüs teoremi üzerine sorular. 1. soruda geometri ile bazı parçaların uzunluklarını bulup alfa açısına cosinüs teoremi yaptım. 2. soruda da aynı mantık. Onun işlemlerini yapmadım sadece siz çözersiniz. Birinci soruda cevabın işareti - olacak bu arada işlemde yata yapmışım.

Eki Görüntüle 2067257

Eki Görüntüle 2067258

Hocam ben 11. sınıfım 12. sınıfta bilmediğim şeyler vardır belki yanlış olabilir ama ikisi de cosinüs teoremi üzerine sorular. 1. soruda geometri ile bazı parçaların uzunluklarını bulup alfa açısına cosinüs teoremi yaptım. 2. soruda da aynı mantık. Onun işlemlerini yapmadım sadece siz çözersiniz. Birinci soruda cevabın işareti - olacak bu arada işlemde yata yapmışım.

İyi çözmüşsün fakat 1. sorunun cevabı -7, diğerinin ise 11/2. Tan alfadan çıkıyor ikisi de. Gelecek sene trigo 2'de öğrenirsin.

İyi çözmüşsün fakat 1. sorunun cevabı -7, diğerinin ise 11/2. Tan alfadan çıkıyor ikisi de. Gelecek sene trigo 2'de öğrenirsin.

Hocam cosinüs teoremi ile niye çıkmadı ki? Ben mi yanlış çözdüm yoksa direkt 12. sınıf konusu olduğu için mi?
Şimdi bir daha baktım toplamada hata yapmışım -7 çıkıyor.

Hocam cos teoremiylede çıkması gerek "teoride" ancak bunlar toplam fark ile çıkar. Çok zor konular değiller. Yalnızca formül ezberliyorsunuz.

@S54337 Mesela sin teoremiylede çıkması lazım.

Sin teoremi daha çok özel açılarla kullanıldığı için çıkması biraz şans işi değil mi? 3 kenarı da biliyoruz zaten. Cos teoremi ile çok rahat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı