12. sınıfta açığa geçilmeli mi?

redbloster

Zeptopat
Katılım
13 Eylül 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
12. Sınıf öğrencisiyim, okula ve dershaneye gitmekteyim,okulum 07.40 14.40 dershanem ise 17.00 20.00 saatleri arasında. Okul+dershane çok yorucu olacak gibi evde çalışmaya vakit olmayacağını düşünüyorum. Bu yüzden açığa geçme olayını düşünüyorum arkadaşlar ama emin değilim tecrübesi ve bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
 
Hocam açık lise için 7 ekime kadar süre varmış bende pek emin değilim açıkçası sizce bu sürede kendimi deneyip öylemi kesin karar vermem saha iyi olur
 
Hocam şöyle söyliyeyim. Eğer okulda öğretmenlerin sana bir şey katamıyorsa boşuna vakit kaybı olur senin için. Ama öğretmenlerin iyiyse ve sana katkıları varsa bence geçmeye gerek yok.
 
12. sınıf öğrencisiyim, okula ve dershaneye gitmekteyim, okulum 07.40 14.40 dershanem ise 17.00 20.00 saatleri arasında. Okul+dershane çok yorucu olacak gibi evde çalışmaya vakit olmayacağını düşünüyorum. Bu yüzden açığa geçme olayını düşünüyorum arkadaşlar ama emin değilim tecrübesi ve bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Eğer kendine güveniyorsan disiplinliysen her gün aynı saate uyanır aynı saate çalısmaya başlayıp disiplinli bir şekilde sınava kadar bunu devam ettirirsen mantılı ama açığa geçip 1 2 gün bunu yapıp 3. gün ne de olsa okula gitmiyorum deyip salarsan işte o zaman işler kötüye gider.
 
En önemlisi kendini kontrol etmektir okul olmadığında, peki sen kendine hakim olabilecek misin? Ders çalışman gerektiğinde kendini hazırlayıp güzel bir motivasyonla başlayabilir misin?

Şahsen ben açığa geçen çoğu kişide böyle görmüyorum, tabii ki çok işe yaradığını düşündüğüm kişiler de var özellikle 12.sınıfın 2.Dönemi kesinlikle açığa geçilebilir ancak dediğim gibi kendini hazırlaman lazım olacaklara.

Öğretmenlerin bize öğrencilere en iyi enerjiyi veren kişiler olduğunu düşünüyorum ve dershane hocası ile çok farkları var, tabii ki eğer aranız iyi değilse çoğu hocayla dediklerim geçersiz.

Yani olayda çok büyük bir kumar var eğer kendinizi örgütleyip okul disiplini gibi hazırlanırsanız çok daha iyi olur sizin açınızdan ancak belli bir yerden koparsanız oradan dönmek daha zor olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı