Çözüldü 12. sınıfta bırakmaya çalışan müdür yardımcısı için ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet090807

Femtopat
12. sınıftayım iyi bir lisede çalışkan bir öğrenciyim okula da gitmiyorum. Bugündür idareyle problem yaşıyorum özürlü 6 özürsüz 13 devamsızlığım var. güncel olarak da 30 günlük bir heyet raporum var lakin müdür yardımcısı pek hoşlanmadığı birkaç öğrenciyi seçmiş ve sınıfta kalmaları için bugün tasdikname oluşturmuş yarın verecekmiş. Benden daha fazla devamsızlığı olup mazereti olmamasına rağmen tasdikname oluşturmadığı öğrenciler var kısacası öğrenci seçiyor. Kendisiyle WhatsApp üzerinden konuştuğumda sen akıllanmazsın seni her türlü bırakacağım dedi ne desem de yardımcı olmayacakmış. Bu 13 devamsızlıktan 2'si heyetin belirttiği raporlu tarihlerde bulunmasına rağmen silmeyeceğini belirtti. ek olarak 1 devamsızlık da 2 hafta önce hastanede randevuya gidip rapor almayı unuttum sistemde olmadığından kaynaklı o günü de silmeyeceğini belirtti. Aslında şu 3 günü silse problem olmayacak fakat bana takmış bırakmakta ısrarcı. Aileni boşuna okulla yollama deyip son mesajlarıma görüldü attı. Sınava sayılı gün kalmışken bugünümü çalıp 1 yılıma da göz dikti. bu tür bir durumda ne yapılması gerekir? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Heyet raporunuz olsa da belli bir devamsızlık hakkınız var. O da özürsüz 10 gün, toplam 60 gündür. Özürsüz devamsızlığınız 10 günü ve toplam devamsızlığınız da 60 günü aşmayacak şekilde devamsızlık hakkınız var. Devamsızlığınızı silmeseler de özürlüye aktarmaları gerekirdi. Velinizle okula gitmeyi deneyebilirsiniz. Devamsızlık yapıldıktan sonra beş iş günü içerisinde veli okula giderse, o devamsızlığın özürlüye aktarılması gerekir. Beş iş günü geçmeyen devamsızlığınız varsa doğrudan veliniz okula gitsin, vakit kaybetmesin.
Şunu anlamıyorum heyet raporum olmasına rağmen beni nasıl yok yazıyorsun ve bunu silmemeye direniyorsun üstüne okulda kendi çocuğuna ek ayrıcalık gösterip sınıfıyla okula gelmemesine nasıl izin veriyorsun.

Heyet raporunuz olsa da belli bir devamsızlık hakkınız var. O da özürsüz 10 gün, toplam 60 gündür. Özürsüz devamsızlığınız 10 günü ve toplam devamsızlığınız da 60 günü aşmayacak şekilde devamsızlık hakkınız var. Devamsızlığınızı silmeseler de özürlüye aktarmaları gerekirdi. Velinizle okula gitmeyi deneyebilirsiniz. Devamsızlık yapıldıktan sonra beş iş günü içerisinde veli okula giderse, o devamsızlığın özürlüye aktarılması gerekir. Beş iş günü geçmeyen devamsızlığınız varsa doğrudan veliniz okula gitsin, vakit kaybetmesin.

Çözüm

Bilgi için teşekkürler.

Dün annem gitmiş okula gitmiş 2. dönemdeki tüm özürsüz gözüken devamsızlıklarım özürlüye geçirilmiş raporlu devamsızlıklarını da sisteme geçirilmeyeceği söylenmiş. Sanırım aile bu işin anahtarı gibi duruyor.

@Ahmet090807, ailenin nasıl konuşacağını bilmesi önemli. Okul idareleri de genel olarak uğraşmak istemediği için veli gelince hallediyor. Geçmiş olsun.

Yanlış bilgi: https://www.technopat.net/sosyal/konu/liselerde-devamsizlik-sueresi-kac-guenduer.3099912/

Hocam 60 gün degil 30 gün oldu. 10 gün özürsüz 20 gün özürlü ve özürsüze geçirmiyor bazı okullar. Benim okul 1. donemi silemiyorum deyip nöbetçi gibi gösterip sildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 60 gün değil, 30 gün oldu.

Konuda bahsi geçen heyet raporu. Heyet raporu alan öğrencilerin özürsüz 10 gün, toplam 60 gün devamsızlık hakkı vardır. Toplam devamsızlık da özürlü ve özürsüz devamsızlığın toplamıdır.

Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır.

10 gün özürsüz, 20 gün özürlü ve özürsüze geçirmiyor bazı okullar.

10 gün özürsüz, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. Toplam devamsızlık hakkını aşmadığınız sürece özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmuyor.

(5) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

özürsüze geçirmiyor bazı okullar

(7) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Devamsızlık yapıldıktan sonraki en geç beş iş günü içerisinde özürsüz devamsızlık, özürlüye aktarılabilir. Zorunlu hallerde en fazla 20 güne kadar uzatılabiliyor. Belirtilen süreleri geçmişse okul idaresinin, özürsüz devamsızlığı özürlüye aktarmaması gerekir.

1. dönemi silemiyorum deyip nöbetçi gibi gösterip sildi.

Doğru, silemez. Daha doğrusu devamsızlık silemez, sistemden silebiliyor da silmesi yasal değil. En fazla özürlüye aktarabilir ya da faaliyet, nöbetçi gösterebilir. Beş iş gününü geçtiği için sizi nöbetçi olarak göstermiş. Bu yaptığı da yasal değil, şikayet olursa okul idaresinin başı ağrıyabilir.

Kaynak: MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı