12. sınıfta dershaneye gidilmeli mi?

elegiac

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam. 11.sınıfım açık liseye ve dershaneye gidiyorum. Günde çalışmam gereken kadar olmasa da çalışıyorum(3-4 saat civarı). Üniversite sınavında hedefim sayısal 20 bin. Ailem az önce bana 12.sınıf için dershanelerin bursluluk sınavlarının başladığını ve hangi dershanelerin bursluluk sınavına kayıt yaptıracağımızı sordu. Bense dershaneye gitmek istemiyorum. Evde çalışarak konularun çoğunu halledebiliyorum. Düzenli bir çalışma disiplinim olmasa da bunu zamanla kendi kendime sağlayabileceğime inanıyorum. Ailem parasında olmasa da seneye dershane için kayıt olsam en az 50 bin lira. Benim bu sene gittiğim dershane bile pek yaramadı gene konuları kendim çalışıp halletim. Hatta keşke gitmeseydim dediğim de oldu. Ailem dershanenin gerekli olduğunu düşünüyor. Bense bu devirde bazı şeylerin değiştiğini ve YouTube'daki hocaların yettiğini düşünüyorum. Gidip de bu seneki gibi pişman olursam çok geç olmuş olacak. Ayrıca bazı dershaneler denemlerin parasını alarak sadece denemelere katılmaya izin sağlayabiliyor. Çok büyük bir karar olacağı için 12.sınıfta ,üniversitede okuyan veya bu yoldan geçmiş büyüklerime sormak istedim. Sizce nasıl bir yol almalıyım?
@Gus Fring @Culoksi @LAglace @Burakrang @delvarto @Fermion

Son düzenleme:
Hocam aynı durumdayım. Ben de 11. sınıfım. Sayısal öğrencisiyim. Ailem dershaneye gönderiyor ve beni cidden hiçbir şey anlamıyorum çoğu zaman eve erken dönüp kendim çalışıyorum Youtube'den, test kitaplarından ve dershanede anladığımın 10 katı yararlı oluyor. Geçen yarım dönemde dershanenin benim derslerime engel olduğuna karar verdim. Örneğin: Cuma tarih sınavım olmasına rağmen yarına kimya yazılıya hazırlık çalışması konulmuş. Ben de gitmeyeceğim. Ailemin parası gram umrumda değil, söz konusu benim geleceğim çünkü. Sizin de böyle düşünmenizi isterim. Benim de isteğim açık liseye geçmek ve evde tek başıma çalışmak. 2. dönem dershaneden kaydımı sildirip seneye dershaneye gitmemeyi düşünüyorum. Ayrıca açık lise için şansımı deneyeceğim ama önümde anne baba engeli var. İşin kısası, dershane bana çok boş geliyor.

Biraz kişisel bir mevzu, tamamen sizin bileceğiniz iş.
Şahsen ben yararını gördüm ama görmeyecek olan da var.

Kendiniz tecrübe etmişsiniz zaten bu sene. Bu durumu ailenize açıklayın, bana pek bir yararı olmuyor hatta vakit kaybı diye çünkü onlar eğitim için parayı önemsemeyeceklerdir tabii ki. YouTube gibi bir nimet var ve buna ayak uydurabiliyorsanız, evden çalışmak mükemmel bir şey oluyor. Dershanelerle de konuşup ücreti karşılığı sınavlara girebiliyorsunuz, gayet mantıklı bir yol.

Kendiniz tecrübe etmişsiniz zaten bu sene. Bu durumu ailenize açıklayın, bana pek bir yararı olmuyor hatta vakit kaybı diye çünkü onlar eğitim için parayı önemsemeyeceklerdir tabii ki. YouTube gibi bir nimet var ve buna ayak uydurabiliyorsanız, evden çalışmak mükemmel bir şey oluyor. Dershanelerle de konuşup ücreti karşılığı sınavlara girebiliyorsunuz, gayet mantıklı bir yol.
Evet ancak aileme bunu açıklama mevzusu sıkıntı. Geçmişte bana çok güvendiler ders-okul konusunda ancak onları hayal kırıklığına uğrattım. Şu an açık lise'de de şöyle yapıcam böyle yapıcam dediklerimin çoğunu yapmadım. Açığa okulum zaten pek iyi değil diye aldılar. Okuldan sonra da dershane.. O yüzden biraz şüphe ediyorlar. Annem tamam olabilir belki ama babam dershaneye yazdırmaya kesin gözüyle bakıyor.

Bence gidin ama gününüzün tamamını almayacak olan bir dershaneye gidin. Zaten evde çok disiplinli değilmişsiniz ama 3 4 saat çalışabiliyormuşsunuz. Bu yüzden saat 16-17 gibi biten bir dershaneye giderseniz hem dershaneden yararlanmış olursunuz hem de evde 3 4 saat çalışabilirsiniz.

Bence gidin ama gününüzün tamamını almayacak olan bir dershaneye gidin. Zaten evde çok disiplinli değilmişsiniz ama 3 4 saat çalışabiliyormuşsunuz. Bu yüzden saat 16-17 gibi biten bir dershaneye giderseniz hem dershaneden yararlanmış olursunuz hem de evde 3 4 saat çalışabilirsiniz.
Son sene 3-4 saatlik bir çalışmayla bir yere geleceğimi sanmıyorum. Ayrıca dersahaneden de yararlnamıyorum :D .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı