Arkadaşlar selam. 11.sınıfım açık liseye ve dershaneye gidiyorum. Günde çalışmam gereken kadar olmasa da çalışıyorum(3-4 saat civarı). Üniversite sınavında hedefim sayısal 20 bin. Ailem az önce bana 12.sınıf için dershanelerin bursluluk sınavlarının başladığını ve hangi dershanelerin bursluluk sınavına kayıt yaptıracağımızı sordu. Bense dershaneye gitmek istemiyorum. Evde çalışarak konularun çoğunu halledebiliyorum. Düzenli bir çalışma disiplinim olmasa da bunu zamanla kendi kendime sağlayabileceğime inanıyorum. Ailem parasında olmasa da seneye dershane için kayıt olsam en az 50 bin lira. Benim bu sene gittiğim dershane bile pek yaramadı gene konuları kendim çalışıp halletim. Hatta keşke gitmeseydim dediğim de oldu. Ailem dershanenin gerekli olduğunu düşünüyor. Bense bu devirde bazı şeylerin değiştiğini ve YouTube'daki hocaların yettiğini düşünüyorum. Gidip de bu seneki gibi pişman olursam çok geç olmuş olacak. Ayrıca bazı dershaneler denemlerin parasını alarak sadece denemelere katılmaya izin sağlayabiliyor. Çok büyük bir karar olacağı için 12.sınıfta ,üniversitede okuyan veya bu yoldan geçmiş büyüklerime sormak istedim. Sizce nasıl bir yol almalıyım?
@Gus Fring @Culoksi @LAglace @Burakrang @delvarto @Fermion
@Gus Fring @Culoksi @LAglace @Burakrang @delvarto @Fermion
Son düzenleme: