12 yıldır Bipolar hastası olmak

2008 yılında yakalandığım veba (Psikolojik rahatsızlık) beni yıllar içinde çok zorladı. Olumsuz şeyler yaşadım. Özellikle 2012 - 2015 yılları arasında. İnsanlarla iletişimim kısıtlı kaldı. Hafıza sorunum olmamasına rağmen 2009 - 2016 yıllarını büyük oranda unuttum. Belli ki travma niteliğinde yıllarmış. Tıpçı arkadaşlar daha iyi bilir ama beynimin sildiğine inanıyorum, yani bilinçaltında falan değil, hatırlamam mümkün değil. Okul hayatım çok uzadı. Zor bitirdim, ki bitmeyebilirdi. Üniversiteden fazla arkadaşım olmadı. Şu anda da hayatımda bir kişi dahi yok üniversiteden. Yine liseden var çok şükür. Bu sorun için her tedaviyi denedik. Yol aldık ama bendeki ömür boyu geçmeyecek. Bu yüzden teçhizatlarımı almaya devam edecek, insanlarla konuşmaya devam edeceğim. Benim sosyal fobim yok, lakin iletişim kurmaya karşı isteksizim. Bu yüzden fazla kızla da konuşmadım. Yaş 30 olacak, evlenenler, çocuk yapanlar çok fazla. Genelde kimseye bahsetmem. Pek soran da yok neyse ki. Cinsel tercihlerim gayet normal olmasına rağmen yanlış anlaşılabiliyor. Muhtemelen hayatıma birinin girmesi için daha çok var. O sırada bir işte kendimi ilerletsem iyi olur. Mühendislik olmalı tabii. Bu sırada maalesef hayat arkadaşlarıyla iletişimim devam edecek. Risk almıyorum ama 30 yaşındaki biri böyle idare edemez genelde. Bu da psikolojiyi etkiler. Hayat arkadaşı yanlış, evet ama insanın psikolojisine en büyük terapi. Utanmıyorum. Asıl utandıran bu yüzden kötü hissetmek olurdu. Dilerim hastalığım için bir yol bulurum. Ayda bir uzun uzun konuşuyor, teçhizatlarımı ayarlıyoruz. Teşekkürler.
Bende bipolarım ama en azından sana destek olanlar var. Ben bazen yolun sonunda olduğumu ve bir adım atıp aşağıya düşersem her şey bitecek herkes mutlu olacak gibi hissediyorum. Şuan annemi arkamda bırakmak istemediğim için bu zorluğa katlanıyorum ama bazen tek kurşunla yok olmak istiyorum. Gerçekten dipteyim
 
Yaş 25 benim de. Son 1 senedir başladı bu illet daha önce yoktu bir şeyin tetiklediğini düşünüyorum. Spora başladım biraz iyi gelse de yine de durumlar aynı doğru düzgün çevre edinemedim.
 
Çok para harcama, öz güven patlaması, moral ve motivasyonun aşırı derece yüksek olması. Öz güven patlaması, moral ve motivasyon vb. buna benzer çok çabuk sönüyor. Ben çok para harcamadım fakat yine de harcama yapıyorsun.

Bipolar bozukluğu olan kişi; genellikle depresyon da kalıyor. Ki bu durum değişebilir. Ben genellikle depresyonda kaldım. Canım, hiçbir şey yapmak istemiyor. Moral, motivasyon, irade yerlerde sürünüyor. Ki ben bu yüzden hastaneye yattığımı söylemiştim. Birincisinde 11 gün, ikincisinde 33 gün yattım. Çok zor hastalık...

Bu konuda profesyonel kişilere pas atmayı düşünüyorum. Bu tanıyı ben koyamamam. Ama yaşadıklarımdan yola çıkarak bir şeyler anlatabilirim.

Sizi tanımadığım için bir şey demem yanlış olabilir.

Bedensel olabilir mi? Çok ruhsal hastalığa benzetemedim.
Sanırım annemde bu hastalık var. Sizce ona belirtileri gösterdiğini ve psikoloğa gitmesi gerektiğini söylemek için manik döneminin geçmesini beklemelimiyim? Şu anda inanılmaz saçmalıyor. Abartı makyaj yapıyor ve telefonun başında saatlerce müzik dinliyor, garip filmler izliyor. Hareketleri çok garip dediğim gibi. Hapishaneden yeni çıktı ve hapishanede uykusuzluk çektiğini söylemişti ve laf arasında "hiç uyanmamak üzere uyuyordum" gibi bir şey söylemişti ki bu beni depresyon yaşamış olduğunu düşündürüyor ve şimdi bu kadar mutlu olması onun bipolar olduğu şüphemi daha da arttırdı. Sizce kendisine psikoloğa gitmesi gerektiğini nasıl açıklamalıyım? Manik dönem ne kadar sürer?
 
Doktor, benim işe girip çalışmamı söyledi. Hem para kazanıyorum hem de emek vererek, yorularak yapıyorsunuz. Bunu yapmanızı tavsiye ederim. "Maddi durumum iyi. Ne gerek var?" şeklinde düşünmeyin. Bir deneyin. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bende işe yaradı. Bu arada yaşım 20.
Ani duygu değişimleri var ayrıca. Bazen hiç bir şey yokken ağladığını fakat sonra tekrardan neşelendiğini fark ettim.
@Sammy Winchester bu aile içi konular beni aşar. Ailecek karar verin. Ben bir şey diyemem.
Babamın umrunda değildir zaten kendisi iğrenç bir insan. Kime danışacağım ne yapacağım bilmiyorum. Bıktım artık.
 
Ani duygu değişimleri var ayrıca. Bazen hiç bir şey yokken ağladığını fakat sonra tekrardan neşelendiğini fark ettim.

Babamın umrunda değildir zaten kendisi iğrenç bir insan. Kime danışacağım ne yapacağım bilmiyorum. Bıktım artık.
Bipolar gibi duruyor. Benimki bu kadar şiddetli değil mesela ama bana da bipolar diyorlar. O yüzden biraz kesin gibi. Artık doktora gitmesinin vakti gelmiş. En az 2 farklı ilaç kullanması da gerekecek. Yoksa bunun sonunda tekrar hapishaneye girebilir.
 
İlgili makamlara başvurabilirsin. Psikolog veya psikiyatri... Ama dediğin konu ciddi bir şey.
@HiFiMAN
Kendisini nasıl ikna edeceğim bunu soruyorum. Sizce manik döneminin (hastaysa) geçmesini bekleyip o zaman anlatsam daha mantıklı olmaz mı? Kafam çok karışık.
Bipolar gibi duruyor. Benimki bu kadar şiddetli değil mesela ama bana da bipolar diyorlar. O yüzden biraz kesin gibi. Artık doktora gitmesinin vakti gelmiş. En az 2 farklı ilaç kullanması da gerekecek. Yoksa bunun sonunda tekrar hapishaneye girebilir.
Uyuşturucu kullanıyordu, hapiste bıraktığını söylüyor ama şu durumdayken hiç inanamıyorum bıraktığına.
 

Geri
Yukarı