12 yıllık bilgisayar için işletim sistemi önerisi

Windows 8.1 Professional işini görecektir hocam. Diğerleri kasma yapabilir RAM miktarınız nedir?

İnternet 2 gündür kesikti cevap yazamadım. RAM 6 GB.
Windows 7 RTM lisanslı geldi laptop. Ama çok eski bir sistem olduğundan ekran kartı sürücüsü bile yok ekran çözünürlüğü çok düşük Windows 7 de.

Deepin Linux kurdum ama sürekli çöküyor.

Windows 7 RTM lisanslı geldi laptop. Ama çok eski bir sistem olduğundan ekran kartı sürücüsü bile yok ekran çözünürlüğü çok düşük Windows 7 de.

Raminiz o kadar düşük değilmiş. Normal Windows 10'a Atlas OS kurabilirsiniz. Linux dağıtımı olarak linux mint öneririm.

Windows 8.1 Pro da donmalar kasmalar oluyor diye sordum zaten yoksa Windows 8.1 Pro kullanıyordum.
Windows 8.1 professional işini görecektir hocam.Diğerleri kasma yapabilir ram miktarınız nedir ?

RAM'iniz o kadar düşük değilmiş. Normal Windows 10'a atlas OS kurabilirsiniz. Linux dağıtımı olarak Linux Mint öneririm.

Atlas OS denedim ama oda kurduktan sonra laptop post etmemeye başladı BIOS pilini değiştirmek zorunda kaldım. Linux Mint'in de arayüzünü bir türlü sevemedim yahu.

Puppy Linux denemeye değer mi? Aşırı düşük gereksinimli bir sistem olduğunu duydum.

Windows 8.1 Pro da donmalar kasmalar oluyor diye sordum zaten yoksa Windows 8.1 Pro kullanıyordum.

Atlas OS denedim ama oda kurduktan sonra laptop post etmemeye başladı BIOS pilini değiştirmek zorunda kaldım. Linux Mint'in de arayüzünü bir türlü sevemedim yahu.

Puppy Linux denemeye değer mi? Aşırı düşük gereksinimli bir sistem olduğunu duydum.
Puppy linux baya eski gözüken bir dağıtım. Lubuntu veya Linux Lite'a bakabilirsiniz.

Ubuntu tabanlı dağıtımlar benim pek hoşuma gitmiyor da daha çok Debian tabanlı Linux kullanırım. Arch da olabilir ama Debian benim favorim.
O zaman direkt hafif bir DE ile birlikte base Debian kurmanızı öneririm. Onun haricinde debian tabanlı bildiğim Slax ve Peppermint var.

O zaman direkt hafif bir de ile birlikte base Debian kurmanızı öneririm. Onun haricinde Debian tabanlı bildiğim slax ve peppermint var.

Ben bionicpup kurdum(kendisi Debian tabanlı bir puppy Linux sürümü). Minecraft'ta FPS test yaptım 120 FPS alıyorum normal ayarlarda. Puppy Linux ile kalacağım ben. Hatta yazılım konusunda da azıcık bilgimle puppy Linux sürümü yazabilirim çünkü kodlarını düzenlemek çok kolay. Kodlama bilmeyen bile puppy Linux sürümü çıkarır.

Ben kendim 2 yıldır Windows 8.1 Pro kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Kaldı ki bilgisayarım da 2 GB RAM bulunuyor.

Ben kendim 2 yıldır Windows 8.1 Pro kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Kaldı ki bilgisayarım da 2 GB RAM bulunuyor.

Bende normalde konuda geçen laptopta Windows 8.1 Home Single Language kurup onunla kullanıyordum fakat USB takınca mavi ekran veriyordu. Bundan dolayı daha iyi bir sistem arıyorum zaten.

Windows 10 2016 LTSB kur. 2 GB RAM'li tablet PC de 500 MB kullanıyor boşta. Sürücü kurduktan sonra Windows Update'yi kapat.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı