120 GB SSD ve 1 TB HDD Yeterli Olur mu?

Theodore34

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, sistemimde 1 TB 7200 RPM 64 MB EZEX model HDD var ve %100 disk kullanımı problemi yaşıyorum. HD Tune ile taradığımda bir sorun gözükmüyor. Garip olan sisteminde sadece HDD olup da bu sorunu yaşamayanlarda mevcut. SSD'nin bu sorunu çözeceği söyleniyor şimdi 120 GB mı, yoksa 240 GB mı SSD alayım onu düşünüyorum.
Kullanma şeklim SSD'ye Windows+programlar, HDD'ye ise oyunlar şeklinde olacak. 120 GB SSD'de tahmini 75-80 GB bir alan kalır diye düşünüyorum bu benim için gayet yeterli fakat aklıma takılan konu Windows güncellemeleri oluyor sürekli bu alan güncellemeler geldikçe azalıp beni sıkıntıya sokacak bir duruma gelir mi acaba. Bu şekilde kullanan arkadaşlar ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Tam sistemim şu şekilde;
  • Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 anakart
  • Gigabyte RX 580 8GB Gaming Ekran kartı
  • Ryzen R5 1500X işlemci
  • Kingston Hyper X 8GB 2666 MHz CL15 Bellek
  • WD 1 TB 7200 RPM 64 MB HDD
  • Viewsonic VX-2257 MHD Monitör
  • Akasa Venom LX Kasa
  • High Power 600 WATT 85 bronze PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
120 GB, Windows ve birkaç program için yeterlidir. 250 GB alırsanız devreye oyun veya başka programlar yükleme de girer.
Cevabınız için teşekkürler sizde benim anakartımın aynısını (Gigabyte GA-AB350M Gaming 3) mı kullanıyorsunuz acaba. F7a BIOS sürümünü güncellediniz mi ve sorun çıktı mı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı