1200 TL kulaklık tavsiyesi

Heingram

Femtopat
Katılım
10 Şubat 2022
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam millet pandemiden önce KZ ZS10 adında (Pro değil) ıem kulaklık aldım ve artık iyice sırıtmaya başladı.

Genellikle yürüyen bir insanım ve kulaklığı günlük bir yerden bireyere giderken kullanırım ve ara sırada oyun oynarken(sosyal oyun ya da Discord + oyun) kullanıyorum ve 7-8 saati aşabilen kullanım saatlerim mevcut. Yani lütfen bana pavyon gibi parlayacağım Gaming kulaklık önermeyin :D

Muzik listem genelde sakin ve vokallidir ama türlü türlü her türden dinlerim. Bu yüzden sesteki detayları, vokal var ise vokali ve o ambiyans havasını ayrı ayrı duymak en ilgilimi çeken özelliklerden birisi.
(Müzik olarak örneğin kupla-a waltz for my best friend, stargaze shelter - heisei, disturbed - ındestructuble, june - wanna be her, leo - here with you, embody - love of you (the violin song), the riddle (steve modana radio edit), galwaro - like a prayer.)

İnternette 5-6 yere baktım arkadaşlarıma sordum herkesin tavsiyesini aşağıya da yazıcağım.
Moondrop aria.
TaoTronics.
Oneodio YB80b.

Iem'e öncelik tanımak istiyorum çünkü kulaklığı aşırı aktif kullandığımdan kablo sıkıntısı yaşadığımda direk yeni kablo alabiliyor olmam çok güven verici ve zaten KZ SZ10'dan kalma (bayağı eskide olsa iş gören) KZ Wireless kablom var
TWS'lerde bataryanın bir süre sonra eskimesinden korkuyorum açıkçası
Kulak üstü fazla aktif olduğumdan sürekli kafamda oynamasından rahatsız olabilirim.
Ama bu ikisi için yine de önerilere açığım.

Açıkçası böyle ekonomik durumdayken bu işe girişmek istemiyorum ama bu gidişle fiyatlar daha da artarsa bu sefer alma şansımı da iyice ortadan kaldıracağım gibi duruyor ama gene de boş ver sadece 1-2 kablo al derseniz de açıklamanızı bekliyorum.

Dipnot: Yurt dışından tavsiye verirken nasıl vergiden muaf olabileceğimi (örneğin. AliExpress) anlatabilirseniz sevinirim. Yurt dışından alışveriş yapan birisi değilim bilgim 0
 
Son düzenleme:
Bu bütçeyle İEM önerecek pek kişi (kendim konu açtığım için biliyorum çoğunlukla TWS önerisi geldi) yoktur forumda diye düşünüyorum. Fakat genel olarak KZ kulaklıklar için sert ve keskin diye tabir ediliyor. Tizlerde sibilansa uğrama sorunu var. EQ ile halledilebiliyor ancak. Bu bütçe için IEM'ler konusunda pek bir bilgim yok fakat orta segmentte Blon BL03 var bildiğim. Eğer TWS arıyorsanız önerebileceğim birkaç model var.
 
Kablolu kulaklıklar hakkında pek fazla bir bilgim olmadığı için TWS önereceğim. TWS konsusunda haklısınız, bataryaları er yada geç ölecek.

Anker SoundCore Liberty 2 Pro kulaklığı kullanıyorum. Ses kalitesi gayet güzel ve temiz bir kulaklık. Şarjı 7-8 saat gidiyor. Şarj süresi test etmem dışında kulaklığın şarjını daha bitiremedim.

Kulaklık baslar için ayrı bir hoparlör ve tiz ve midler için de bir hoparlör kullandığı için temiz bir ses veriyor ama bunun dezavantajı da küçük bir amfi kullanılmak zorunda olduğu için sessiz bir odada sessiz bir şey dinlerken dip ses yapabiliyor.

Kulaklık kutudan çıktığında ağır V şeklinde bir EQ ile çıkıyor. Kendi EQ'nuzu ayarlamanızı öneririm çünkü varsayılan EQ ile vokalleri tiz ve baslar eziyor. Bir EQ ayarlayınca gayet güzel ve temiz bir ses veriyor.

Kullandığım EQ:

Screenshot_20220225-075439_Soundcore~2.png




 
Kablolu kulaklıklar hakkında pek fazla bir bilgim olmadığı için TWS önereceğim. TWS konsusunda haklısınız, bataryaları er ya da geç ölecek.

Anker Soundcore liberty 2 Pro kulaklığı kullanıyorum. Ses kalitesi gayet güzel ve temiz bir kulaklık. Şarjı 7-8 saat gidiyor. Şarj süresi test etmem dışında kulaklığın şarjını daha bitiremedim.

Kulaklık baslar için ayrı bir hoparlör ve tiz ve midler için de bir hoparlör kullandığı için temiz bir ses veriyor ama bunun dezavantajı da küçük bir amfi kullanılmak zorunda olduğu için sessiz bir odada sessiz bir şey dinlerken dip ses yapabiliyor.

Kulaklık kutudan çıktığında ağır v şeklinde bir EQ ile çıkıyor. Kendi EQ'nuzu ayarlamanızı öneririm çünkü varsayılan EQ ile vokalleri tiz ve baslar eziyor. Bir EQ ayarlayınca gayet güzel ve temiz bir ses veriyor.

Kullandığım EQ:

Eki Görüntüle 1315260


Bu bütçeyle iem önerecek pek kişi (kendim konu açtığım için biliyorum çoğunlukla TWS önerisi geldi) yoktur forumda diye düşünüyorum. Fakat genel olarak KZ kulaklıklar için sert ve keskin diye tabir ediliyor. Tizlerde sibilansa uğrama sorunu var. EQ ile halledilebiliyor ancak. Bu bütçe için ıem'ler konusunda pek bir bilgim yok fakat orta segmentte blon BL03 var bildiğim. Eğer TWS arıyorsanız önerebileceğim birkaç model var.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ve elbette TWS önerilerinede ne kadar soğuk baksamda hala açığım ^-^

Bu bütçeyle önereceğim TWS'ler:
1)Sony WF-1000xm3
2)Samsung Galaxy Buds 2

Gerçi yazmışsın Galaxy Buds'ları genelde nerede okusam ağız burun girmişlerdi. Seni o tarafa gene de çeken şey ne olduğunu sorabilir miyim?
@Umut Nas dostum rahatsız ettim 1200 TL bütçe için AliExpress'e de bakmak istiyorum fakat bakmadan önce galiba 1200 TL'nin vergiside ekstra olacaktır. Bu vergi ne kadar gelir? Minimuma indirmenin bir yolu var mı? Gümrüğe takılırsa ne gibi işlemlerden geçmem lazım açıklama yaptığın bir post varsa atabilir misin? Yoksada yazarsan çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
@Umut Nas dostum rahatsız ettim 1200 TL bütçe için AliExpress'e de bakmak istiyorum fakat bakmadan önce galiba 1200 TL'nin vergiside ekstra olacaktır. Bu vergi ne kadar gelir? Minimuma indirmenin bir yolu var mı? Gümrüğe takılırsa ne gibi işlemlerden geçmem lazım açıklama yaptığın bir post varsa atabilir misin? Yoksada yazarsan çok sevinirim.

Link beğendiniz ürünlerin linkini atın ben ona göre yardımcı olurum :)
 

1175.2TRY |MoonDrop Aria kulaklık 2021 yüksek performanslı LCP diyafram dinamik IEMs kulaklık|Earphones & Headphones| - AliExpress vergisi alınıyor.

1645822891559.png


1175.2TRY |MoonDrop 2021 Aria LCP diyafram dinamik sürücü kulak içi kulaklık IEM yüksek performanslı kulaklıklar 0.78mm 2 Pin ayrılabilir kablo|Earphones & Headphones| - AliExpress vergisi alınmıyor.
IEM Kablo
140.01TRY 23% OFF|3.5mm 2pin 0.75mm 0.78mm gümüş kaplama kulaklık kablosu MMCX mikrofonlu kulaklık/mikrofon yok ayrılabilir kablo|Phone Earphones & Headphones| - AliExpress vergisi alınıyor.

1645822973976.png


220.23TRY |Moondrop MKI 0.78mm 2 Pin 3.5mm fiş tel kontrolü ile mikrofon kulaklık kablosu|Earphone Accessories| - AliExpress vergisi alınıyor.

1645823051478.png


Kulak üstü Kulaklık:
484.68TRY 49% OFF|Oneodio Pro C kablosuz mikrofonlu kulaklıklar 80H çalma süresi Bluetooth 5.2 derin bas Stereo kulaklık PC telefon kılıfı|Bluetooth Earphones & Headphones| - AliExpress vergisi alınıyor.

1645823137439.png
 

Geri
Yukarı