12000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

WickNuka

Decapat
Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
22
Merhaba arkadaşlar. Bir bilgisayar toplamak istiyorum ve ayırabileceğim bütçe kasa ve monitör için toplam 12000 TL'dir. Aklımda sistemimde kullanmayı düşündüğüm belli başlı parçalar var fakat şu anki durumuyla bütçemi biraz aşıyor. Zamandan yana pek fazla problemim olmadığı için 3-4 hafta boyunca İncehesap Gaming geceleri veya İtopya hafta sonu fırsatlarından takip edip parçaları biraz daha uygun fiyata getirip bütçeye uydurabileceğimi düşünüyorum. Fakat aklımdaki parçalar hakkındaki görüşleriniz ve arasından değişmesini önerebileceğiniz veya direkt bütçeye uygun kendi öneriniz olabilecek bir sistem toplayabilirseniz o sistemi de görmek isterim.

Aklımdaki parçalar ve fiyatlar:
CPU: R5 3600/3600X - 1443 TL(3600)/1782 TL(3600X) İtopya.
Anakart: MSI Tomahawk Max - 1080 TL İtopya.
RAM: G.Skill 2x8 3200MHz CL16 - 644 TL Sniper X orman İtopya.
GPU: MSI 2070 Super Gaming X Trio veya Gigabyte 2070 Super Aorus - 5600 TL Hepsiburada/Delta Bilgisayar (Aorus).
SSD: Samsung 500GB 970 Evo M.2 NVMe - 908 TL İtopya.
Monitör: AOC 23.8" 24G2U 144Hz - 1608 TL İtopya (Monitör olarak competitive oyunlar oynadığım için 1080P almayı düşünüyorum.)
Kasa: MSI MAG Forge 100R - satışta olan bir yer bulamadım açıkçası stokları yenilenecek mi bir fikrim yok.
PSU: FSP 700W+80 (PSU bilgim olmayan bir konu, o yüzden anakart uyumluluğu vs hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Bu yüzden 600 TL bandında önerilere açığım)

Sizce kullanmayı düşündüğüm parçalar iyi midir? İtopya ağırlıklı fiyat hesapladığımda 3600X, 2070S Aorus ile kasa ve PSU hariç 11622 TL gibi bir tutar oluyor. Fakat zamandan yana çok bir sıkıntım olmadığı için söylediğim gibi İncehesap Gaming Geceleri veya İtopya hafta sonu indirimlerini kovalamayı düşünüyorum. Daha önce sistem toplamadığımdan dolayı bu tarz sitelerdeki indirimleri pek takip etmedim. Ne denli indirimler olduğu hakkında bir fikrim yok. Sizce sistemi 12000 TL bütçeye uydurabilir miyim? Uydurulamayacağını düşünüyorsanız hangi parçaların değiştirilip gerekirse indirim günleri beklenip bütçeye uygun hale gelmesini önerirsiniz?

Not: CUDA ile paralel programlama yaptığım için ekran kartının NVIDIA olması zorunludur, AMD ekran kartı alma ihtimalim yapmakta olduğum çalışmadan dolayı yoktur.

Not 2: Sistemde overclock yapmayı düşünmediğim için çok üst düzey anakart önermenize gerek yoktur. Sistemi aldığım şekliyle belki sadece RAM üzerinde bir frekans arttırma ile kullanmayı düşünüyorum. O yüzden önerilerinizi bu çerçevede yapabilirseniz sevinirim.

Şimdiden önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler, sağlıklı günler dinlerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
NVMe SSD'ye cidden ihtiyacınız var mı? Oyun için ihtiyacınız yok fakat programlamadan bahsettiğiniz için sorma gereği duydum. Aşağıdaki sistemi öneririm:

Toplam 12.272 TL ile bütçenizi biraz aşıyor fakat sebebi 1 TB'lık 970 EVO Plus koymam. Eğer bu kadar yüksek bir hıza ihtiyacınız yoksa SSD bu ürüne düşürülüp sistemde 678 TL'lik bir düşüş elde edilebilir.
 
@Bora Dere Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim, açıkçası çok fazla NVMe SSD ihtiyacım olmayabilir çok ağır renderlar yapmıyorum genel compile işlemleri ve onun harici oyun fakat SSD hakkında çok fazla sorunlar yaşandığını duyduğum için Samsung seçmek istemiştim ilk başlangıçta da 500GB alıp sonrasında bütçe ayarladığım zaman ekstra bir SSD daha almayı düşünmüştüm depolama için.
Ekran kartı için ise Windforce'un ısınmasından dolayı biraz tedirginim açıkçası 1tb SSD'nin farkını düşüp, ekstra bir indirim bulabilirsem Aorus almam veya Gaming x Trio almam daha mantıklı gibi geldi. Kasanın incelemelerine bakmıştım fakat egzoz fanı ayriyeten almamız gerektiğini söylenmişti bütçemi zorlayabileceği için söylememiştim fakat uydurabilirsem bakacağım. Tekrardan çok teşekkürler.

@Sylveon cevabınız için teşekkür ederim, 3600 veya 3600X indirime girerse almaya çalışacağım ekstra olarak 2070s indirimi olursa da benim için oldukça iyi olur fakat bu tarz indirim zamanlarında ekran kartları indirime giriyor mu pek bilgim yok, zamandan yana çok sorunum olmadığı için bugün olmazsa önümüzdeki haftalarda da indirimini kovalamayı düşünüyorum. X570 anakart olarak hangi marka önerirsiniz acaba bir öneri yapma imkanınız var mı?
 
X570 anakart olarak hangi marka önerirsiniz acaba bir öneri yapma imkanınız var mı?
MSI uygun fiyatlı kartlarından kaçın. Asus Prime X570-P, TUF gibi kartlar uygun fiyata iyi olur. İndirim ürünleri belli olduktan sonra yazarsanız ona göre bir şey söyleyebilirim.

Ekran kartı model farklarına pek takılmayın arada pek fark yok.
 
Ekran kartı için ise Windforce'un ısınmasından dolayı biraz tedirginim açıkçası...
Benim gözlemlediğim kadarıyla 2 fanlı modellerde hava akışı kötü kasalarda sıkıntı yaratabiliyor. Bu 3 fanlı bir model ve kasa da gayet havadar. Bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Fakat SSD düşülünce ekran kartını yükseltmek için epey bir para çıkıyor, size kalmış.
Kasanın incelemelerine bakmıştım fakat egzoz fanı ayriyeten almamız gerektiğini söylenmişti bütçemi zorlayabileceği için söylememiştim fakat uydurabilirsem bakacağım.
Kasada egzoz fan var ki. 2 tane önde intake, bir de arkada egzoz fan mevcut. Gayet de yeterli bir sayı aslında. Ekstra fan almak isterseniz de tanesi 50-80 TL civarına kaliteli fanlar bulunabiliyor.
 
@Sylveon , tekrardan teşekkür ederim. İndirimler açıklandığında dediğiniz modellere bakacağım bütçeye uygun x570 görebilirsem tekrardan fikrinizi almak için dediğiniz gibi modeli yazarım. Peki genel olarak OC yapmayacak biri için tomahawk işimi görebilecek düzeyde midir? İndirim yakalanmadığı taktirde.

@Bora Dere, tekrardan teşekkür ederim. SSD farkına dediğiniz gibi güzel bir miktar fiyat artışı sağlanıyor üst model için uygun pay bırakacaktır. Demekki bazı incelemelerde yanlış görmüşüm tekrardan teşekkür ederim hava akışı olarak oldukça iyi bir kasa gibi duruyor kesinlikle değerlendireceğim.
 
Peki genel olarak OC yapmayacak biri için tomahawk işimi görebilecek düzeyde midir? İndirim yakalanmadığı taktirde.
Tomahawk fiyatına göre güzel bir anakart çoğu kişi için yeterli ve ileride 4. nesil güncelleneceği zaman kafanız rahat olur diye düşünüyorum.
 
@Caner Uncu , rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama 10000TL'lik monitör dahil bir sistem toplamasına biri sizi etiketlemişti, toplama şeklinizi çok beğendim acaba benim düşündüğüm sistemi yorumlar mısınız veya siz de bana bütçeye göre öneri yapabileceğiniz bir sistem toplayabilir misiniz? Tekrardan rahatsız ettiysem kusuruma bakmayın sizi de direkt etiketleyip konuya dahil ettim 🙄.
 
Topladığınız sistem fena değil. Kasayı stokta bulmak çok zor. TD500 Mesh modelini tercih edebilirsiniz. 750-800 TL arasında birçok yerde bulunuyor.

PSU modeli nedir? AHBC ise pek önermem. High Power Gold Performance 750W modelini tercih edebilirsiniz.

Gerisi iyi, bir sorun göremedim.


Ekran kartı olarak ROG Strix modeline de bakabilirsiniz.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı