12000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

@Caner Uncu , öncelikle vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. PSU olarak dediğiniz PSU modelini almayı düşünüyorum arkadaşlar da aynı öneriyi yapmıştı ve evet dediğiniz gibi kasa olayı biraz sıkıntılı duruyor bütçe içerisinde güzel bir kasa ayarlamaya çalışacağım. Vakitten yana çok problemim olmadığı için önümüzdeki 1 ay içerisinde indirimlere göz atarak parça parça toplamayı düşünüyorum. Sizce bu sistemi 12000TL bütçe içerisinde toplamak mümkün olur mu ? Yoksa bazı kısıtlamalara gidilmesi gerekir mi?

@Bora Dere ve @Caner Uncu , selamlar arkadaşlar vermiş olduğunuz tavsiyelerle genel olarak sinerji üzerinden bir bilgisayar topladım fakat aklımdaki soru sinerji üzerinden kasa toplamak mantıklı mıdır diğer satıcılara kıyasla fiyatlar çoğunlukla daha uygun olduğu için biraz tereddütte kaldım.

Topladığım bilgisayar aşağıdaki gibidir. Toplamda 10900 gibi bir fiyat tutuyor monteleme ile birlikte.
1592645750234.png

Sormak istediğim bir başka konu 2070 Super Gaming X Trio ve Aorus modelleri stoklarda yoktu onun yerine 2070 Super Rog Strixler stoktaydı fakat 3 farklı modeli var 8G A8G ve OC versiyonları aralarında hepsinin ufak ufak farklar var.
1592645814963.png

OC versiyonu 5578TL iken diğer versiyon fiyatları yukarıdaki gibidir sizce OC'ye bu fiyat farkını vermek bütçemi biraz zorlasa da performans katkısı vereceğim 300TL fiyat farkına değecek derecedeyse almayı düşünüyorum yoksa 5286 olan versiyon yeterli midir ? Fikirlerinizi almak istedim.
Ayriyeten bütçeyi dengelemek için işlemciyi 3600X'den 3600'e düşürerek ya da ekran kartını buradan almayıp ekran kartsız bir şekilde toplayarak ekran kartı için indirim kovalayabilirim. Tavsiyeleriniz benim için değerli şimdiden teşekkür ederim.
Açıkçası kasa konusunda da pek emin olamadım bazı yerlerde olumsuz eleştiriler gördüm o konu hakkında da önerebileceğiniz benzer fiyat bandında bir kasa varsa veya bu kasa yeterli derseniz de anlarım. İşlemci için ilk aşamada maalesef ki stok fan kullanacağım, kasanın hava sirkülasyonu yeterli olur mu sizce?

Son düzenleme:
Daha ucuz olan ekran kartı da işinizi görecektir. Seçtiğiniz kasa güzel, 2 önde 1 de arkada fanı var. Fakat TD500 Mesh tabii ki daha iyidir. Onun dışında sistem gayet güzel olmuş.

@Caner Uncu ,@Bora Dere tekrardan çok teşekkür ederim dediğiniz gibi kasayı TD500 Mesh'e yükseltmeye çalışacağım fakat 3 fan geliyor TD500 Mesh için 2 ön 1 arka olarak mı yoksa 3 ön olarak mı geliyor acaba fanlar sanrım 3'ü de 120mm olduğu için birini arkaya takmam da herhangi bir sorun yaratmayacaktır. Birde sinerji tercih etmemde herhangi bir sorun var mıdır? Genellikle olumlu yorumlar gördüm firma hakkında

TD500 Mesh için 2 ön 1 arka olarak mı yoksa 3 ön olarak mı geliyor?
3 ön olarak geliyor.
Sanrım üçü de 120 mm olduğu için birini arkaya takmam da herhangi bir sorun yaratmayacaktır.
Evet yaratmayacaktır.
Bir de sinerji tercih etmemde herhangi bir sorun var mıdır?
Hayır yoktur. Her şirkette olabileceği gibi bazı sorunlar var tabii orası ayrı.

13.359 3600-X570-RTX 2080 Super:
Pc Toplama Sihirbazı

11.000 3700X-X570-RTX 2070 Super:
Pc Toplama Sihirbazı

@Caner Uncu dediği gibi kasayı TD500 almak mantıklı ve ona göre farklı alternatifler yaptım.

Ek olarak 3 fanlı Windforce modellerinin ısınma sorunu olduğu pek söylenemez ve OC modeli zaten iyi.

Tek tek düşünürseniz farklı bir alternatif yapılabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı