12000 TL Skylake Sistem Toplama Tavsiyesi

Not olarak düşeyim , bence harddisk'i 2'şer 3'er TB olarak alın eğer tek birtane 5-6 tb alırsanız bozulursa veya kullanılmaz hale gelirse bütün harddiski kaybedebilirsiniz.Ama 2-3 adet 2 veya 3tb lık alırsanız daha mantıklı olur en azından biri bozulduğunda bütün elinizdeki depolamayı kaybetmezsiniz.

+
Buyurun , fikrimce gayet güzel bir sistem.4TB WD Black serisi depolama ve 1tb Samsung 850 serisi ssd bulunuyor ayrıca titan x'e bence pek gerek yok.Zaten titan x bile 4k da ultra oyun için fiyatına da bakılırsa yetmiyor. Zotac'ın 980 Ti Extreme kartını araştırmanızı öneririm en iyi 980 ti olup titan x'e çok yakın bir kart.
Haklısınız. Fiyata göre abartayım dedim. :D

Ömürlük sistem size. Bütçe 10.000 Tl üzeri olduğu zaman X99 sisteme yönelmek daha iyi diye düşünüyorum. Sizin ne ihtiyacınız varsa fazla fazla karşılayabilecek bir sistem.

Dosya Ekleri

• 12.000.png
    12.000.png
    49,1 KB · Görüntüleme: 222
Ömürlük sistem size. Bütçe 10.000 Tl üzeri olduğu zaman X99 sisteme yönelmek daha iyi diye düşünüyorum. Sizin ne ihtiyacınız varsa fazla fazla karşılayabilecek bir sistem.
10 bin TL sisteme 250gb ssd , 4tb Blue serisi 5400Rpm harddisk sizce ne kadar mantıklı ? 4 bin tl yi en üst düzey i7'ye yatırmakta mantıksız.Onun yerine 5820K veya bir üstünü alabilir ama bu kadarı gerçekten fazla.Böyle bir sisteme de o monitör hiç yakışmaz :)

Monitör hakkında pek bilgim olmadığı için o konuda haklı olabilirsiniz. Fakat 12 bin TL gibi bir bütçe var. Kullanıcı bunu oyun ve video çekmek gibi şeylerde kullanmak istiyor. Ekran kartının ve işlemcinin üst düzey olması kanaatindeyim. Depolama burada o kadar önem verilecek bir etken değil. Kalkıp da 500 GB ssd 10 T harddisk koymak saçma yani. Bütçe yüksek beklenti yüksek istek yüksek, bu durumda beklentileri istekleri fazla fazla karşılayacak bir sistem olması gerek. Bu sistemde gereksiz olabilecek şeyler dediğiniz gibi monitör kötü olabilir ve sıvı soğutma daha iyisi olabilir. Bellekleri de ileride 32 GB hafızaya ulaşabilir.

Monitör hakkında pek bilgim olmadığı için o konuda haklı olabilirsiniz. Fakat 12 bin TL gibi bir bütçe var. Kullanıcı bunu oyun ve video çekmek gibi şeylerde kullanmak istiyor. Ekran kartının ve işlemcinin üst düzey olması kanaatindeyim. Depolama burada o kadar önem verilecek bir etken değil. Kalkıp da 500 GB ssd 10 T harddisk koymak saçma yani. Bütçe yüksek beklenti yüksek istek yüksek, bu durumda beklentileri istekleri fazla fazla karşılayacak bir sistem olması gerek. Bu sistemde gereksiz olabilecek şeyler dediğiniz gibi monitör kötü olabilir ve sıvı soğutma daha iyisi olabilir. Bellekleri de ileride 32 GB hafızaya ulaşabilir.
Rica ediyorum birde benim önerdiğim sisteme göz atın aynı fiyata siz hangisini alırdınız ? :)

Ben sizin önerdiğiniz sistem kötü demedim zaten. Başarılı bir sistem toplamışsınız 1 TB SSD koymuşsunuz. Bellek seçiminizde gayet iyi. Sizin önerdiğiniz sistem o şekilde benim önerdiğim sistem bu şekilde. Herkesin hayatına kimse karışamaz. :D Ben performans düşkünü bir insan olduğum için sizin ve benim hazırladığım sistemden karma bir sistem yapardım. İşlemci ve anakart yine kesinlikle X99 yapardım bu bütçeyle. @Samurai Jack

Ben sizin önerdiğiniz sistem kötü demedim zaten. Başarılı bir sistem toplamışsınız 1 TB SSD koymuşsunuz. Bellek seçiminizde gayet iyi. Sizin önerdiğiniz sistem o şekilde benim önerdiğim sistem bu şekilde. Herkesin hayatına kimse karışamaz. :D Ben performans düşkünü bir insan olduğum için sizin ve benim hazırladığım sistemden karma bir sistem yapardım. İşlemci ve anakart yine kesinlikle X99 yapardım bu bütçeyle. @Samurai Jack
Tabiki öyle birşey diyemem :D arkadaş istediğini alsın zaten 12 bin liraya aldığı herhangi bir sistemden de pek pişman olacağını sanmıyorum.

Tabiki öyle birşey diyemem :D arkadaş istediğini alsın zaten 12 bin liraya aldığı herhangi bir sistemden de pek pişman olacağını sanmıyorum.

Kesinlikle, kendisi hazırladığımız sistemlere göz atıp fikrini paylaşsın biz kendisinin görüşlerine göre yine öneride bulunup fikirleri tartışarak en uygun yönde bir sistemi önerebiliriz sizinle beraber.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı