12000 TL'ye sistem tavsiyesi

Bütçe
12000

teemo8

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba oncelikle.

Uzun zamandır masaustu bilgisayar alma niyetindeyim. Daha onceleri de konu olusturmustum ama o zaman bütçem dusuk oldugu için APU sistem dusunuyordum. Bayağı da zaman oldu zaten belki piyasa degismistir diye tekrar acmak istedim.

Soyle ki, sadece kasa için 12000 TL bütçem var. Alabilecegim en iyi sistemi almak istiyorum. Alma amacım sadece oyun oynamak. Guzel bir oyun performansı versin yeterli benim için. Ama arastırdıgım kadarıyla parcalar arasında inanılmaz farklar oluyor. Ornegin; kafamda RTX 3060 ekran kartı olan bir sistem almak var. Ama RTX 3060'larda bile bir suru marka ve model var ve aralarında ne fark oldugunu bilmiyorum. Kimisi 2 fanlı kimisi 3 fanlı. Mesela dun az kalsın Ventus modeli olan bir PC siparis edecektim ama arastırdım ki ısınma sorunu oluyormus. Simdi sizlere arastırmalarım sonucu kafamda olusan birkac sistemi asagıya bırakıyorum. Bunlardan hangisi iyidir hangisi degildir, degistirmem gereken bir parcası var mıdır, kronik sorun vs. Ya da sizlerin bildigi onerecegi bir kasa var mıdır? Bir de asagı yukarı bu parcalara normal-iyi bir oyun performansı alabilir miyim? Yardımlarınız için simdiden teşekkür ederim.

Son olarak işlemci tavsiyesinde de bulunursanız sevinirim. Kafam da R5 3600 var. i5 11. nesil ile kıyaslandıgında hangisi daha agır basar?

Son attığın sistem kesinlikle çok daha iyi diğerlerinden. Yalnız bir adet kule tipi soğutucu ilavesi yaparsan o bütçeyle alabileceğin en iyi sistemlerden birini almış olursun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı