12000 TL'ye sistem toplama

Fanboyluk yapmıyorum. Amd den de ryzendan da bıktım artık. Hala elimde r5 2600 rx590nitro+ sistem var. Wattman hatalarından, monitör kapanma hatalarından, oyunlarda alakasız fps vermesi yordu beni. İntel nvidia kullanacağım, deneyimlemek istiyorum.
O bahsettiğiniz sorunlar RX590'dan kaynaklı, işlemci ile alakası yok. RX590 zaten genel olarak sorunlu bir kart.
 
Lütfen yeni bir konu açınız ve bütçenizi belirterek konuda bilgi sahibi ve piyasadan haberi olan kişilerin yorum yapmasını bekleyiniz. Belirttiğiniz sisteme o para verilmez açıkçası.

Kendim için değil arkadaşım için açtım konuyu, net bir bütçesi de yok zaten bu fiyat aralığında. Sistem önerecek arkadaşlar zaten burada öneriyor yeni konuya gerek yok.
 
Kendim için değil arkadaşım için açtım konuyu, net bir bütçesi de yok zaten bu fiyat aralığında. Sistem önerecek arkadaşlar zaten burada öneriyor yeni konuya gerek yok.

Isınması sorun değil ise Ryzen. Sorun ise Intel.

Tek monitör kullanılacaksa sonu F ile biten işlemci. Birden fazla monitör kullanılacaksa sonu F ile bitmeyen Intel işlemci tercih ediniz.

RAM en az 16 GB çift kanal olmalı. Ryzen için 3000+ MHz sahip olmalı. Intel için aşırı fark yok zaten 3000 MHz altı RAM satan kalmadı.

Depolama 240SSD+1TBHDD, 500GBSSD+1TBHDD ya da sadece basit Online oyunlar oynanacaksa 500GBSSD yeterli.

Bu piyasada bilgisayar, bana kalsa alınmaz. Alınacak olsa ben giderim 4300GE ile sistem toplar 1 sene sonra fiyatlar düşünce ekran kartımı takar yoluma devam ederim. Ha fiyatlar düşmedi mi? 5600G var yine APU işlemci. 4300GE'yi 5600G'ye yükseltir yoluma devam ederim. Bunlar benim şahsi fikirlerim.

Monitöre gelince, bazı malum siteler bazı malum günlerde bazı malum ürünlerde, bkz. ASUS VG249Q1R özellikle bu monitör için malum fiyat 1499 TL idi, indirim yapılmakta. Bu indirimde ürünler alınmalıdır.

Hepsi şahsi fikirlerimdir. Tartışmaya kapalıdır.
 

Geri
Yukarı