12400F 6700XT sistem için 27" 2K vs 24" 1080p

Bütçe
4-7 bin TL.

solomon.kane

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 12400F ve 6700XTLI bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat bu sistem için hangi monitörü almalıyım karar veremedim.

Öncelikle FPS oyunları pek oynamıyorum daha çok RDR2, God of War gibi hikayeli oyunlar ve FIFA oynamayı düşünüyorum aynı zamanda dizi, film izlemeyi çok seven biriyim.

Bu kullanıma göre sistemimi de göz önünde bulundurarak 2K 27 inç bir monitör mü almalıyım yoksa 1080p 24 inç bir monitör mü?

Daha önce kullandığım monitör Samsung'un 21.5 inçlik 1080p modeliydi ekranın daha büyük olmasını istiyordum fakat boyut olarak hiç 24 inç ve 27 inç monitör görmedim 21.5 inç ile 24 arasında çok boyut farkı yoksa 27 inç almak isterim çünkü büyük ekran seviyorum 21.5 inç küçük kalıyordu.

Aynı zamanda hiç 2K ekran kullanmadım 1080p ile gerçekten arasında büyük fark var mı görüntüde ve 2K monitörle 1080p oyun veya dizi film izlersem görüntü kötüleşir mi bu konularda da bilgi verebilirseniz sevinirim ve önerdiğiniz çözünürlük ve boyuta göre monitör de önerirseniz güzel olur.

Son düzenleme:
2K 27 inç daha iyi olur. Hem film izlemeyi seviyorsunuz hem de hikaye tabanlı oyunlar oynuyorsunuz.

Kendi kullandığım bu monitörü öneririm. Alabileceğiniz en uygun kaliteli 2K monitör. Renkleri güzel, 2K kalitesini veriyor ve 165Hz olması da rekabetçi oyunlar için avantaj.

fiyat olarak 9 bine çıkamam maalesef. Maksimum 7 leri görebilirim.

2K 27 inç daha iyi olur. Hem film izlemeyi seviyorsunuz hem de hikaye tabanlı oyunlar oynuyorsunuz.

Kendi kullandığım bu monitörü öneririm. Alabileceğiniz en uygun kaliteli 2K monitör. Renkleri güzel, 2K kalitesini veriyor ve 165Hz olması da rekabetçi oyunlar için avantaj.
Ben de bu monitöre bakıyordum çok öneriliyor bu monitörün 2 modeli var sanırım vg27aq ve vg27aqz aralarındaki fark nedir? bir de en başta açıklamalardaki bahsettiğim konular açısından en mantıklısı 2k 27 inç bu monitör mü olur? Örneğin 6700xt ile 2k da her oyunu güzel fpslerde oynayabilir miyim 1-2 yıl sonra veya düşerse yeni oyunlardaki performansı 1080p çektiğimde kötü olur mu görüntü aynı şekilde film dizilerde 1080p üstünü bulmak zor bu monitörle 1080p nasıl oluyor? bu konularda biraz bilgi ve deneyimlerini paylaşabilir misin?

Ben de bu monitöre bakıyordum çok öneriliyor bu monitörün 2 modeli var sanırım vg27aq ve vg27aqz aralarındaki fark nedir? bir de en başta açıklamalardaki bahsettiğim konular açısından en mantıklısı 2k 27 inç bu monitör mü olur? Örneğin 6700xt ile 2k da her oyunu güzel fpslerde oynayabilir miyim 1-2 yıl sonra veya düşerse yeni oyunlardaki performansı 1080p çektiğimde kötü olur mu görüntü aynı şekilde film dizilerde 1080p üstünü bulmak zor bu monitörle 1080p nasıl oluyor? bu konularda biraz bilgi ve deneyimlerini paylaşabilir misin?
1080p çekerseniz görüntü bozulur. Fakat RX 6700XT en az 4-5 yıl daha 2K'da sizi rahat oynattıracaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı