12400F'ten 7800x3D'e geçilir mi?

Bütçe
30k

Şenol YILDIRIM

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Selam Technopat sakinleri, şu an kullandığım sistemden açıkçası fazlasıyla memnunum ancak DDR5 sisteme geçiş yapmanın ileriye dönük faydalı olacağını düşünüyorum, Ryzen 9000 serisi işlemcileri bekliyordum ancak 7800x3D halen çok yeterli görünüyor, bu sebeple şu an kullandığım 12400F'ten 7800x3D'ye geçmek ne kadar mantıklı duruyor? Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var gerçekten. 🧠

Son düzenleyen: Moderatör:
Burası 24K. Sıvı soğutuculardan pek anlamam o yüzden atmadım. Kasan 360mm destekliyorsa 360mm güzel bir sıvı soğutucu alabilirsin.

Bence 9950x3D veya 9800x3D düşün bence. 1080p kullanıyorsan o işlemci onun da beslediği bir ekran kartın var diye düşünürsek pek gerek yok.
2K'da RX 7800 XT kullanıyorum hocam, işlemciden çok GPU yük biniyor esasen bu noktada ama 7800x3d sanki tatmin edici durduğu için 9000 serisinden vazgeçmiştim.

Burası 24K. Sıvı soğutuculardan pek anlamam o yüzden atmadım. Kasan 360mm destekliyorsa 360mm güzel bir sıvı soğutucu alabilirsin.

Bende 30k'ya şöyle bir şey düşünmüştüm;

Performans olarak ciddi bir artış görünmüyor ama DDR5 ilerisi için biraz yatırım gibi hesapladım burasını.

2K'da RX 7800 XT kullanıyorum hocam, işlemciden çok GPU yük biniyor esasen bu noktada ama 7800x3D sanki tatmin edici durduğu için 9000 serisinden vazgeçmiştim.

Bende 30K'ya şöyle bir şey düşünmüştüm;

Performans olarak ciddi bir artış görünmüyor ama DDR5 ilerisi için biraz yatırım gibi hesapladım burasını.

Buranın toplamı 36k ediyor ve soğutucu da lazım.

2K'da RX 7800 XT kullanıyorum hocam, işlemciden çok GPU yük biniyor esasen bu noktada ama 7800x3D sanki tatmin edici durduğu için 9000 serisinden vazgeçmiştim.

Bende 30K'ya şöyle bir şey düşünmüştüm;

Hocam ben 9800x3D tavsiye ediyor olabilirim. Fiyat uygunsa tabii. Yoksa 7800x3D almışsınız tabii kötü bir işlemci değil. Örnek bende 13700k işlemci var kötü bir işlemci değil. AMD'ler kadar iyi değil. Bütçeniz varsa alın yoksa 7800x3D alabilirsiniz. Cuma gecesi Gaming geceleri oluyor. İtopya kampanyası filan. Vatan da uyguna bırakıyor. Uygun kampanyalı aceleniz yoksa üst segment sistem saydığımız ürünler. Alırsan güle güle kullanman dileğiyle.:)

Hocam ben 9800x3D tavsiye ediyor olabilirim. Fiyat uygunsa tabii. Yoksa 7800x3D almışsınız tabii kötü bir işlemci değil. Örnek bende 13700k işlemci var kötü bir işlemci değil. AMD'ler kadar iyi değil. Bütçeniz varsa alın yoksa 7800x3D alabilirsiniz. Cuma gecesi Gaming geceleri oluyor. İtopya kampanyası filan. Vatan da uyguna bırakıyor. Uygun kampanyalı aceleniz yoksa üst segment sistem saydığımız ürünler. Alırsan güle güle kullanman dileğiyle.:)

21k'ya çok iyi gerçekten, ramleri daha sonra alırsam bu şekilde de olabilir. Tavsiye için çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı