13.000 TL'ye Sistem Toplama

Onun yerine bu monitör nasıl olur AOC 24" C24G1 2xHDMI DP VGA 144Hz 1MS Freesync Full HD Curved Gaming Monitör | ITOPYA ? H500İ'yi sırf RGB için eklemiştim. 200 TL daha vereyim ışıklı mışıklı olsun dedim :LOL:.
H500i yerine H500 alabilirsiniz aralarındaki tek fark sadece NZXT RGB fanlar için kontrolcü ve led strip , 30-40 TL arası led strip var.

MSI'ın Armor model ekran kartlarını pek tavsiye etmiyorum ben. Soğutma ve PCB üniteleri diğer modellere göre düşük ve overclock değerleri çok iyi değil ama tabi bütçe için alınabilir.

Son düzenleme:
Bu sistemi 4-5 sene kullanacağım. Uzun ömürlü olması açısından 1080P istiyorum. Ayrıca 144hz Competitive oyunlar da oynayacağım.

Sistemi incehesap.com'dan alıp,monitörü itopya'dan alınca 10.900TL yapıyor. 350 TL'lik bir fark için farklı sitelerden alınır mı ? Emin değilim. Ama dediğim gibi önümde bir kaç hafta gibi bir süre var. Bu süre zarfında sürekli indirim kollayacağım. Eğer ciddi indirimli ürünler bulursam farklı sitelerden de olsa öyle alacağım. Yardımlarınız için çok teşekkürler :).

Sistemi incehesap.com'dan alıp,monitörü itopya'dan alınca 10.900TL yapıyor. 350 TL'lik bir fark için farklı sitelerden alınır mı ? Emin değilim. Ama dediğim gibi önümde bir kaç hafta gibi bir süre var. Bu süre zarfında sürekli indirim kollayacağım. Eğer ciddi indirimli ürünler bulursam farklı sitelerden de olsa öyle alacağım. Yardımlarınız için çok teşekkürler :).
350 TL az para değil 4 tane RGB 120mm fan alırsınız kasa için çok güzel durur.

Fakat aklıma takılan bir konu var; Ryzen alınır mı ? Yani İntel tek çekirdek performansında hala önde(özellikle 1080P'de). Ama aradaki fiyat farkı da sıvı soğutmayla ciddi derece de artıyor. Sizce İntel cidden bu fiyat farkına hak ediyor mu ?
350 TL bütçe açısından pek bir sıkıntı teşkil etmiyor. Yani sırf 350 TL için farklı farklı sitelerden kargo beklemek bana pek mantıklı gelmedi böyle bir bütçeyle. Ama dediğim gibi ciddi bir indirim yakalarsam farklı sitelerden almak benim için sıkıntı değil.

Fakat aklıma takılan bir konu var; Ryzen alınır mı ? Yani İntel tek çekirdek performansında hala önde(özellikle 1080P'de). Ama aradaki fiyat farkı da sıvı soğutmayla ciddi derece de artıyor. Sizce İntel cidden bu fiyat farkına hak ediyor mu ?

Bununla ilgili zaten Technopat'ın inceleme yazısı var değerlere burdan bakabilirsiniz.

1080p için i7 8700K şuan daha iyi ama arada öyle 30-40 fps bir fark yok çoğu oyunda 10-15 fps arası değişiyor. 2K için zaten tartışmasız bence 2700X , toplarken çok araştırmıştım bende en son 2700x'te karar kıldım 2K sistem için.

Şuan benim bulabildiğim en ucuz İ7 8700K 3045 TL , Ryzen 7 2700X : 2386 TL arada 660 TL fark var az para değil. I7 8700K alıp overclock yapmamak zaten çok saçma geliyor onun içinde en az 240mm bir AIO soğutucu ya da sağlam bir işlemci fanı almanız lazım en az 300-400 TL. Ryzen ile gelen stok soğutucu çok ileri derece overclock için ideal olmasada çoğu 120mm sıvı soğutuculardan bile daha iyi o yüzden düşünülebilir.

Ben bunu daha önce dile getirdiğimde burda AMD fanboylukla suçlandım ama aradaki o farka bence değmez ancak maddi durumunuz yeterli ise elbette düşünmeden Intel alın.

Ben sadece oyun oynayacağım için R5 2600X düşünmüştüm. Oyun bazında 2700X ile arasında ciddi bir fark olmadığı söyleniyor fakat bilemiyorum. Sizce 2700X ile 2600X arasında ciddi fark var mı ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı