15 yaşında 165 boy kısa mı?

* Bu yaşına göre ortalama bir boyun var bence.

Annenin ve babanın boylarına bakılırsa tahmini genetik boyun 177 cm civarında olabilir. Şu anki boyun bu potansiyele ulaşmak için hâlâ zamana ve büyüme sürecine sahip olduğun anlamına gelir. Çoğu erkek 18-21 yaşlarına kadar boy uzaması yaşayabilir.

Anneni her türlü geçersin erkek olduğun için zaten annesi erkek olsa 171 172 civarı bir boya denk gelir diyebilirim.
Benim babam 185 annem 160 civarı, ben 182, abim de hemen hemen babamla aynı boyda yani 185. Hiç belli olmuyor fakat erkek boyunu babasından alır ve yaşı çok genç. Ergenliğin hemen hemen başı 15. En az 175 olur.

Benim babam 185 annem 160 civarı, ben 182, abim de hemen hemen babamla aynı boyda yani 185. Hiç belli olmuyor fakat erkek boyunu babasından alır ve yaşı çok genç. Ergenliğin hemen hemen başı 15. En az 175 olur.
Tabi dediğiniz doğru ama belli de olmuyor işte dediğiniz gibi aralık vermek zor 2 arkadaşım babası 178 anneleri 165 civarı iki ayrı aile biri 195 diğeri 198. Arkadaşın dediğine bakarsak bayadır uzamıyorum diyor tahmini yılda 1 2 cm uzamaya devam eder diye düşünüyorum.

15 yaşında 165 sizce kısa mı? Yaşıtlarım 170-175, bende bayağıdır uzamıyorum doğru dürüst. Daha uzar mıyım?

Dost aynı yaştayız hemen hemen belli olmaz bu işler kimisi uzamaz bir anda boy atar liseye 1.60 girip de 1.90 çıkan elemanlar var uzarsın.

Benim babam 185 annem 160 civarı, ben 182, abim de hemen hemen babamla aynı boyda yani 185. hiç belli olmuyor fakat erkek boyunu babasından alır ve yaşı çok genç. Ergenliğin hemen hemen başı 15. en az 175 olur.

Alakasız erkek babasını boyundan alır diye bir şey yok babam 1.78 ben 16'ya gireceğim birkaç aya 1.83'üm daha da durmadı dayım 1.87 mesela boy konusu çok değişkendir atalarınızdan uzun boy geni vardır ondan alırsınız belli olmqz.

Boy uzatma için öneriniz var mı peki ben çok dikkat etmiyorum şu an kendime sporda yapmıyorum.

Konuyu açalı bayağı oldu ama yine de boyum hala 165 doktora gitmeyi düşünüyorum hepinize teşekkürler yine de.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı