13 yaş creatin kullanımı sorun çıkartır mı?

DemirhanH1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 13 yaşındayım calisthenics ile uğraşmak istiyorum ve iyi bir vücut sahibi olmak istiyorum. 13 yaşındayım günlük 3-5 gram creatin kullanmak sorun çıkarır mı? Herhangi bir hastalığım yok ve her 1-2 ay kullanım ardından kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum. Sizce kullanırsam sorun çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 13 yaşındayım calisthenics ile uğraşmak istiyorum ve iyi bir vücut sahibi olmak istiyorum. 13 yaşındayım günlük 3-5 gram creatin kullanmak sorun çıkarır mı? Herhangi bir hastalığım yok ve her 1-2 ay kullanım ardından kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum. Sizce kullanırsam sorun çıkar mı?
Hayır problem yok.

Güvenliğine ilişkin kanıt eksikliği göz önüne alındığında, kreatin çocuklar veya hamile veya emziren kadınlar için önerilmez. En azindan 16 yasina kadar takviye kullanmaman vucut dengesi bakimindan yararina olacaktir.

Kaynak: Paul R. Thomas, EdD, RD, scientific consultant, Office of Dietary Supplements, National Institutes of Health, Bethesda, Md.

Güvenliğine ilişkin kanıt eksikliği göz önüne alındığında, kreatin çocuklar veya hamile veya emziren kadınlar için önerilmez. En azindan 16 yasina kadar takviye kullanmaman vucut dengesi bakimindan yararina olacaktir.

Kaynak: Paul R. Thomas, EdD, RD, scientific consultant, Office of Dietary Supplements, National Institutes of Health, Bethesda, Md.
kullanan tanıdığım var bişey olmuyor diyor ama bilemedim

Hayır problem yok.
peki ya sizce nerden almalıyım

Kullanan tanıdığım var bir şey olmuyor diyor ama bilemedim.
Bir sey olacagindan degil elbette. Ancak kullanimi onerilmiyor bir cok firma tarafindan.
Illa kullanmak istiyorum diyorsaniz da creatinler de markanin bir onemi yoktur. Monohydrate formatinda olmasi yeterli.

13 yaş spora başlamak için çok erken daha boyunun uzaması durmadı gelişimin çok hızlı. Gitmek istiyorsan kreatin genetiğinde varsa saçda döker böbreklerinede zarar verir dozunu aşmazsan böbreklerinde sıkıntı olmaz ama saç dökümü tamamen genetik.

Saç dökmez diyenler kendini kandırıyor genetik çok önemli bunu da deneyerek görebilirsin kullanımdan sonra saç dökülmeleri yaşarsan kullanmayı bırak.

Kreatin genetiğinde varsa saçda döker.
7 sulalem genetik olarak kel. Ancak benim saclarimda belirgin bir dokulme olmadi. Benimle birlikte ayni urunu ayni dozu alan 4 arkadasimda da olmadi. Kaldi ki arastirmalar bunun uzerinde oldukca uzun bir sure durdu. DHT seviyelerinde hafif bir artış gösterebilir ama bu artış genelde saç dökülmesine yol açacak düzeyde olmaz. Genetik yatkınlık varsa saç dökülmesi zaten zamanla olur, kreatin bunu anlamlı ölçüde hızlandırmaz. Yuksek oranda placebo etkisi.

13 yaş spora başlamak için çok erken daha boyunun uzaması durmadı gelişimin çok hızlı. Gitmek istiyorsan kreatin genetiğinde varsa saçda döker böbreklerinede zarar verir dozunu aşmazsan böbreklerinde sıkıntı olmaz ama saç dökümü tamamen genetik.

Saç dökmez diyenler kendini kandırıyor genetik çok önemli bunu da deneyerek görebilirsin kullanımdan sonra saç dökülmeleri yaşarsan kullanmayı bırak.
Kreatin ne DHT'yi ne de saç folikülü sağlığını etkilemiyor nereye saç döküyor?

7 sulalem genetik olarak kel. Ancak benim saclarimda belirgin bir dokulme olmadi. Benimle birlikte ayni urunu ayni dozu alan 4 arkadasimda da olmadi. Kaldi ki arastirmalar bunun uzerinde oldukca uzun bir sure durdu. Dht seviyelerinde hafif bir artış gösterebilir ama bu artış genelde saç dökülmesine yol açacak düzeyde olmaz. Genetik yatkınlık varsa saç dökülmesi zaten zamanla olur, kreatin bunu anlamlı ölçüde hızlandırmaz. Yuksek oranda placebo etkisi.

Kanka bende dökmüyor diye biliyordum arkadaşın arkadaşı aldı 2-3 hafta kullandı yastık kılıfından hep saç geliyormuş annesi kızmış hatta.

Bende kullanıyorum ama o öyle dedikten sonra azalttım haftanın 3 günü spordan 2 saat önce yulafla meyveyle karıştırıp gidiyorum spora.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı