13 yaşında bıyıklar daha fazla çıkar mı?

Ya şu jiletle, makineyle alırsan sert çıkar olayı ne ? Kim yaymış bu bilgileri de hayatımızda yer edindi. Sert çıkar, fazla çıkar, veya sıkı çıkar gibi şeyler yok. Sadece kökünden almadığın için öyle gözüküyor ve baze kötü hissettirebiliyor seni hepsi bu. Kılda bir değişim olmuyor. Vurun jileti, makineyi gitsin.
 
Arkadaşlar 13 yaşındayım ergen bıyığım vardı gerçekten çok kötü duruyordu ben de saçımı tıraş ederken makine ile aldırdım babam daha fazla çıkar diyor sizce çıkar mı?
Sorduğunuz sorunun cevabı tam olarak burada:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu işler genetikte biter. Bende sadece bıyık ve keçi sakalı çıkıyor. Ayrıca internetten araştırdım, bu genetik Orta Asya'dan geliyormuş; gele gele bu gen gelir zaten.
 
Bu isler genetikte bitiyor hocam uzmanlardan biri de bunu soylemistir degil mi? İster makine ile al ister jiletle al yine de sert cıkıyor tecrübe ile sabittir :)
Genetik tabii ki önemli. Fakat bunun kılların köküne dokunmayan bir işlemle ne alakası olduğunu anlayamadım. Sert çıkmasının sebebinin bazı makinelerle ve jiletle alındığında kıl uçlarının dümdüz şekilde kalması. Eğer eğimli şekilde kesilmiş olsaydı(bazı makinelerle, tüy dökücü, ağdayla yapılabilir. Yüz için tabii ki tüy dökücü ve ağda önermiyorum.) o zaman sert bir hissiyat olmazdı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı