13 yaşında fitness yapılır mı?

• Konuyu başlatan Pinow
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 570

Pinow

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bu yaz sonuna kadar vücudumu şekillendirmek istiyorum ve bir spor salonuna yazılmayı düşünüyorum. Yaş olarak biraz riskli görüyorum çünkü 13 yaşındayım. Kemiklerim geliştiği için babamın da dediği gibi boy uzamam durabilir mi? Vücudum ağrır mı, yani ağrılar çeker miyim? Her gün 1-1,5 saat idman yapsam bir sorun olur mu? Yoksa 1-2 sene daha bekleyip sonra mı başlamalıyım, yoksa fırsat varken başlayayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
ergenliğinin bitmesini bekle yada 18, 19 gibide olabilir

düzenleme : herkes mesajımı beğenmemiş yaşın önemi yok filan demişte 13 yaşındaki çocuğun spor yaparken kolu bacağı çıksa kırılsa 20 yaşındaki vücudun toparlama süresiyle 13 yaşındaki vücudun toparlama süresi farklı olur gelişim evresinde spor mu yapılır

Son düzenleme:
Hocam evde antreman yapabilirsiniz şuan bence spor dallarına yönelin futbol basketbol gibi. Vücut geliştirme biraz daha ergenliğin ortasında başlanmalı 16 yaşında falan.

Merhaba, bu yaz sonuna kadar vücudumu şekillendirmek istiyorum ve bir spor salonuna yazılmayı düşünüyorum. Yaş olarak biraz riskli görüyorum çünkü 13 yaşındayım. Kemiklerim geliştiği için babamın da dediği gibi boy uzamam durabilir mi? Vücudum ağrır mı, yani ağrılar çeker miyim? Her gün 1-1,5 saat idman yapsam bir sorun olur mu? Yoksa 1-2 sene daha bekleyip sonra mı başlamalıyım, yoksa fırsat varken başlayayım mı?
Boy uzamasına herhangi bir etkisi yok, bu tarz söylentilere kanma. Şimdi başlamak istiyorsan da şimdi başla ertelemeye gerek yok.
Vücudun ağrıyacak zaten, ağrıyacak dediğim kas ağrıları elbette olacak yoksa gelişme nasıl olacak?
Ergenliğin bitmesini bekle diye de bir şey yok, bu yaşlarda spor yaparsan daha aktif olursun.

Tabikide yapılır, bu yaşlarda başlarsan ileriki yaşlarda çok güzel vücut görünümlerine sahip olursun. Yaş muhabbetine takılma, bende 14 yaşında başladım.

Sporun boya zararlı olduğu hurafedir tamamen. Tam tersi sporculara bakın birçoğu çocukluktan başlayıp 18 yaşından önce profesyonel oluyor.

16 - 17 gibi başla Yaşın daha küçük vücudun bu ağrıklara dayanamaya bilirsin. sana tavsiyem öğrenme yaşındasın yavaş yavaş ergenlikten sonra bu işlere gir. zaten gücün ortaya çıkmış olur örnek vereyim kendimden bende 13 - 14 gibi yaşlardeyken bizimkilerle hamalığa giderdik gücüm yetmiyordu 16 yaşımdan sonra gücüm ortaya çıktı hadimden fazla ağır olmayan eşyaları şu an rahat kaldıra biliyorum

16 - 17 gibi başla Yaşın daha küçük vücudun bu ağrıklara dayanamaya bilirsin. sana tavsiyem öğrenme yaşındasın yavaş yavaş ergenlikten sonra bu işlere gir. zaten gücün ortaya çıkmış olur örnek vereyim kendimden bende 13 - 14 gibi yaşlardeyken bizimkilerle hamalığa giderdik gücüm yetmiyordu 16 yaşımdan sonra gücüm ortaya çıktı hadimden fazla ağır olmayan eşyaları şu an rahat kaldıra biliyorum
Hocam zaten çocuk ilk olarak 50 kg bench press'le başlamayacak. Bırakın başlasın çocuk, hiçbir zararı yok. Bende 14 yaşından beri yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı