14 yaşında fitness yapılır mı?

• Konuyu başlatan Cihen
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 3.786
Banım vardı dostum kusura bakma yazamadım.
Yerinde olsam Direnç bandı, barfiks cubuğu ve hafif orta ve ağır dumbell alırım. Biraz pahalı tutar ama cidden güzel olur, ayrıca kilo almadan da kas kütlesi koymayı bekleme. Hayvan gibi ye, şuan zayıfsın.
Yazdığınızda banım vardı ve bildirim de almadım ne oldu bilmiyorum. Hayvan gibi yiyip çok fazla kilo alırsam ne olacak hocam?

Yazdığınızda banım vardı ve bildirim de almadım ne oldu bilmiyorum. Hayvan gibi yiyip çok fazla kilo alırsam ne olacak hocam?
Hayvan gibi yiyip abur cubur ve iğrenç yağlı obezite yemekleri yersen tabiki de yağ kütlesi kazanacaksın.
İnternetten gerekli kalori ve makro alımlarına bak, kilona ve hedefine göre. Ona göre beslen. İyi karbonhidratlar ye. Kilo almadan bi cacık olmaz ben de o hataya düştüm pişmanım.

14 yaşındayım, evde kendi sporumu yapmak istiyorum ve vücudum bu duruma elverişli ama benim için iyi olur mu olmaz mı onu bilemiyorum yardımınıza ihtiyacım var. Boyum 170cm üstünde, kilom 59. bu yaz spor salonuna gitmek istedim fakat ailem karşı çıktı, evde yapmamı engellemezler diye düşünüyorum fakat işe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum. Kilo vermek ön planda değil, kas kütlesinin gelişmesi önemli benim için. Bu iş için ne kadar bütçe ayırmam gerekir, neler yemem gerek, nasıl ekipmanlar almam gerek? Tavsiyelerinize açığım arkadaşlar, fakat tek ricam bana kulaktan dolma bilgiler ile öneri yapmayın, bu işleri bilen kişiler yorum yapsın.
Yapabilirsiniz ama 16 yaş ve sonrasında başlamanız hem sağlık hem de sonuçlar için daha iyi olur.

@aabcc Hocam iki sorum olacak, günlük kalori hesaplamasında forum koruma mı seçmeliyim kilo alma mı, o kaloriye göre yemek programı bakınca tek bir program var, her gün aynı şeyi mi yiyoruz?

@aabcc Hocam iki sorum olacak, günlük kalori hesaplamasında forum koruma mı seçmeliyim kilo alma mı, o kaloriye göre yemek programı bakınca tek bir program var, her gün aynı şeyi mi yiyoruz?
Yemek programına falan gerek yok, Türkiyede yaşıyorsun, sabit bir diyet seni ruhsal açıdan yorar. Zaten kilo alacaksın, yiyebildiğini ye şeker olmadığı sürece. Protein aldığın sürece ve sağlam karbonhidrat alıp alman gerekenen kalorinin üstünde kalori aldığın sürece kas kütlesi ekleyeceksin. Tabii sporla beraber yaparsan. Kilo alma odaklı ye, form koruma diye bir şey yapma. Zayıfsın zaten.
(Alman gereken makroları {Karbonhidrat, Protein, Yağ vb.}) gerekli şekilde alırsan gelişim optimum olacaktır.

Esat hocam kafam sorularla dolu yine, direnç bandını nasıl kullanacağım ve yapacağım antremanlar için nasıl program çıkaracağım? Siz program konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Ben kardeşimi 16 yaşında filan Fitness'a yazdırmayı planlıyorum, sen de şimdi evde çalışabilirsin bir süre. Sonra yapmak istediğine karar verirsen yazılabilirsin bence.

Esat hocam kafam sorularla dolu yine, direnç bandını nasıl kullanacağım ve yapacağım antremanlar için nasıl program çıkaracağım? Siz program konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Program konusunda full body ile başlayın evde, YouTube'da hareketler var, yabancı kanalların özellikle kaliteli videoları var. Hareketleri deneyin, hissetiğinizi koyun. Dumbellarınız da olursa daha güzel olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı