13 yaşında fitness yapılır mı?

• Konuyu başlatan Pinow
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 706
Hocam zaten çocuk ilk olarak 50 kg bench press'le başlamayacak. Bırakın başlasın çocuk, hiçbir zararı yok. Bende 14 yaşından beri yapıyorum.
sporla bir ilgim yok tavsiye verdim sadece bu işler nasıl işler bilmiyorum ama bana göre bence bu yaş çok erken diye düşünüyorum

16 - 17 gibi başla Yaşın daha küçük vücudun bu ağrıklara dayanamayabilirsin. Sana tavsiyem öğrenme yaşındasın yavaş yavaş ergenlikten sonra bu işlere gir. Zaten gücün ortaya çıkmış olur örnek vereyim kendimden bende 13 - 14 gibi yaşlardeyken bizimkilerle hamalığa giderdik gücüm yetmiyordu 16 yaşımdan sonra gücüm ortaya çıktı hadimden fazla ağır olmayan eşyaları şu an rahat kaldıra biliyorum

Hangi ağırlık hocam ağırlık yazmamış? Neredeyse tüm spor salonlarında kas tonusu çok düşük yaşlı insanların bile başlayabileceği seviyede ekipmanlar mevcut. Dümdüz yapma demek faydalı değil.

Edit: Neyse bilmediğiniz konuda yazıyormuşsunuz. Daha ne diyeyim. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

sporla bir ilgim yok tavsiye verdim sadece bu işler nasıl işler bilmiyorum ama bana göre bence bu yaş çok erken diye düşünüyorum
Hocam tecrübeli birisi olarak cevap veriyorum ben. Düşüncenizin yanlış olduğunu belirttim. Erken falan değil.

Spor boya bir etkide bulunmaz %95 genetiktir. Genetik sınırın 160sa 10 yıl basket oynasan bile 160 olarak kalırsın. Daha vücudun doğru düzgün testosteron üretmeye başlamamış, bu yüzden kas ağrıların daha çok ve gelişimin çok yavaş olacaktır. Kemik yoğunluğun da az olduğu için sakatlık riskin yükselir. Evde egzersiz yapmanı tavsiye ederim. Spor salonuna bu yaşta gitmek boşa zaman ve para kaybettirir salon fiyatları ortada. Evde yaptığın egzersizlerle şınav vs. az da olsa gelişebilirsin.
Her gün 1-1.5 saat spor yapılmaz haftada 2 gün off vermelisin, bu sporda dinlenerek büyürsün.

Son düzenleme:
Spor boya bir etkide bulunmaz %95 genetiktir. Genetik sınırın 160sa 10 yıl basket oynasan bile 160 olarak kalırsın. Daha vücudun doğru düzgün testosteron üretmeye başlamamış, bu yüzden kas ağrıların daha çok ve gelişimin çok yavaş olacaktır. Kemik yoğunluğun da az olduğu için sakatlık riskin yükselir. Evde egzersiz yapmanı tavsiye ederim. Spor salonuna bu yaşta gitmek boşa zaman ve para kaybettirir salon fiyatları ortada. Evde yaptığın egzersizlerle şınav vs. az da olsa gelişebilirsin.
Her gün 1-1.5 saat spor yapılmaz haftada 2 gün off vermelisin, bu sporda dinlenerek büyürsün.

Evde yapmak tercihim değil parası önemli değil salona alışsam daha iyi diye düşünüyorum çok zorlamam yani kendimi yaşım küçük olduğundan 3 4 gün off veririm diye düşünüyorum en azından biraz geliştireyim alışayım.

Evde yapmak tercihim değil parası önemli değil salona alışsam daha iyi diye düşünüyorum çok zorlamam yani kendimi yaşım küçük olduğundan 3 4 gün off veririm diye düşünüyorum en azından biraz geliştireyim alışayım.
Başla kral, aşırı ağır girmezsin inan sana ilerde çok yararı olur, ama önerim deadlift gibi antrenmanlar yapma ego tatmini amaçlı çünkü kemik gelişimi açısından zararlı olabilir. Calisthenics yapabilirsin, crossfit antrenmanlar veya core idmanları yapabilirsin öneri olarak çünkü istediğin vücut bu tarz antrenmanlarla elde ediliyor. Başla, sorun olmaz. İğne falan vurma da.

Başla kral, aşırı ağır girmezsin inan sana ileride çok yararı olur, ama önerim deadlift gibi antrenmanlar yapma ego tatmini amaçlı çünkü kemik gelişimi açısından zararlı olabilir. Calisthenics yapabilirsin, crossfit antrenmanlar veya Core idmanları yapabilirsin öneri olarak çünkü istediğin vücut bu tarz antrenmanlarla elde ediliyor. Başla, sorun olmaz. İğne falan vurma da.

Sadece sırt kol falan belli olsun istiyorum zorlamam kendimi bu yaza kadar şekil aldırtmaya çalışacağım.

2-3 gün off olması gereken zaten. Başlayabilirsin.

Merhaba, bu yaz sonuna kadar vücudumu şekillendirmek istiyorum ve bir spor salonuna yazılmayı düşünüyorum. Yaş olarak biraz riskli görüyorum çünkü 13 yaşındayım. Kemiklerim geliştiği için babamın da dediği gibi boy uzamam durabilir mi? Vücudum ağrır mı, yani ağrılar çeker miyim? Her gün 1-1,5 saat idman yapsam bir sorun olur mu? Yoksa 1-2 sene daha bekleyip sonra mı başlamalıyım, yoksa fırsat varken başlayayım mı?
bar al kendine evde yt den full body calışma videolarını izle ve yap. ben 11imde iken başlamıştım

Bar al kendine evde YT'den full body calışma videolarını izle ve yap. Ben 11imde iken başlamıştım.

Shredded brothers antrenmanlarını yap kesinlikle faydasını görürsün uzun vadede.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı