13 yaşında kasten orucu bozarsak ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam eğer kaçtığından emin ise bozuldu o oruç. Sadece 61 gün tutmaya gerek yok. Eğer kaçtığına eminseniz artık tutmaya gerek kalmadı hocam yiyip içebilirsiniz. Ne zaman isterseniz daha sonra bugünün kazasını tutmalısınız ama.
Alakası yok bilmeden yiyip içerseniz bir sıkıntı olmaz.
 
Hocam bozulmaz ya o oruç. Çocuk daha 13 yaşında oruç tutmak için çabalıyor. Küçük bir şey yüzünden de oruç bozulmaz. Bir de yanlışlıkla oldu diyor. İftarı beklesin orucunu açar.
Eğer ergenliğe girdiyse bir şey olmaz diyemeyiz. Ergenliğe girene kadar tolerans gösteriliyor.
 
2 tane seçenek var. Birincisi yanlışlıkla yaptığın için bir şey olmaz, ikincisi ise o riski göze alarak yaptın ve orucun bozulur.
 
Hayır hocam ben bunları yıllardır kaç kere araştırdım en sağlam kaynaklardan baktım. Eğer hata ile boğaza su kaçarsa o oruç bozulmuştur ve onun kazası gerekir.

Tamam bu dediklerine bende katiliyorum. İlk mesajta orucunuz bozulmustur. Yemeye icmeye devam edebilirsiniz tarzi bir seyler yazdin.
 
Orucu bozan fiilin hataen yapılması orucu bozar ve yalnızca kazayı gerektirir. Hataen boğaza su kaçması, oruçlu bulunulduğu hatırda değilken meydana gelirse, unutarak yapılmış hükmünü alır ve oruç bozulmaz. Buyrun hocam ve bunun gibi pek çok kaynaktan çok detaylı araştırma yaptım ben. Yıllarca bununla alakalı araştırma yaptım ve benden iyi bilen yoktur bu forumda.
Tamam bu dediklerine bende katiliyorum. İlk mesajta orucunuz bozulmustur. Yemeye icmeye devam edebilirsiniz tarzi bir seyler yazdin.
Tamam işte hocam yiyebilir. Zaten oruç bozulmuş daha niye oruç tutmuş gibi yapsın ki :D?
 
Hocam o unutulup bilmeden yiyilip içilirse birşey olmaz. Bu hocamız yanlışlıkla boğazına su kaçırmış. Bu durumda bozuluyor.
Hem kendiniz yanlışlıkla boğazına su kaçırmış diyorsunuz hemde bozuldu diyorsunuz yanlış yönlendirmeyin insanları din konularının yanlışı olmaz. 13 yaşındaki arkadaşa gelmiş 60 fakiri doyurmaktan falan bahsediyorsun bilmiyorsanız yorum yapmayın.
 
Şafii mezhebine göre ise; abdest veya gusül alırken ağız ve buruna az miktarda alınan su, elde olmayarak boğazdan inerse oruç bozulmaz. Ancak serinlemek veya suyla oynamak ya da abdest ve gusülde gereğinden fazla abartılı bir şekilde ağza ve buruna su almak gibi meşru olmayan bir sebeple su boğazdan aşağı inerse oruç bozulur. Çünkü bu durumda oruçlu kişi kendisine emredilmeyen bir işi yapmıştır.

Bu hükmü kendinle kıyasla. Hangisini yaptıysan ona göre hükme uy. Yaşının da bir önemi yok ayrıca. Ergenliğe girdikten sonra ister 13 yaşında ol ister 20 yaşında ol, bilerek bozduysan kazasını yapman gerekir.
 
Hocam o unutulup bilmeden yiyilip içilirse bir şey olmaz. Bu hocamız yanlışlıkla boğazına su kaçırmış.

Ne fark var hocam? Siz Allah mısınız?

Yanlışlıkla unuttum diyor konu içi mesajda. Demek ki oruç bozulmaz.

Başlıkta kasten yazdığı için "Ergenliğe girdin mi?" Manasında soru sordum olması gerektiği gibi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı