Arkadaşlar, 14 yaşımdayım. Bir takımda futbol oynuyorum ve bu yüzden fitness'a gidip güçlenmek istiyorum. Bu yaşlarda fitness'a gitmenin zararlı olduğunu söylüyorlar. Boy kısalırmış ve boyun uzaması dururmuş gibi yazılar gördüm. Ancak herhangi bir sakıncası olmaz diyenlerde var. Şöyle örnek...
Evet 13 yaşındayım vücut geliştirmeye niyetliyim. Boyum 168. kilom 60. vücudum herkes senin fiziğin üçgen spora elverişli diyor ama babam 180. çok zayıf. Annem 163 70 kilo dayına çekmişsin diyorlar. Bence de öyle 30 yıldır vücut geliştirmeci o bana boyun kısalmaz. Halter kaldırmazsan fazla...
13 yaşındayım arkadaşımla Fitness'a başlamak istiyoruz. Fakat ailem bu yaşlarda kaslar geliştiği için gelişmesini olumsuz etkiler diye izin vermiyor. Sizce başlasam mı başlamasam mı? Çoğu kişi kas yapılır diyor arkadaşlarım bile var yapan bayağı. Tanıdıktan duymuşlar gelişim olumsuz etkilenir diye.
13 yaşındayım fitness yapıyorum squad gibi riskli hareketlere girmiyorum, amacım model olmak 13 yaşındayım boyum 1.80 kilom 60 boyumun uzamasının engellenmesini istemiyorum. Max 25 kilo kaldırıyorum, şu an adaptasyon programı uyguluyorum. 2 hafta sonra programım yapılacak. Bu konuyu araştırdım...
Merhaba arkadaşlar. Ben evde vücut geliştirmeye başlamak istiyorum. Yaşım 13, boyum 1.58, kilom 43 kg. Yaşıma göre bir program arıyorum. Evde 5 kg'lik 2 tane dambıl var. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Takmıyorsan sorun yok bir de profesyonel bir hocadan destek alman senin için iyi olacak bizim dediklerimiz çakışabilir fakat benim spor yapan tanıdık arkadaşlarım genelde on altı on yedi arasında başladı.