1300-1500 TL arası IEM kulaklık önerisi

kurome

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2020
Mesajlar
330
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7735HS/ 24GB DDR5 4800 MHZ RAM/ RTX 4060 (Laptop) 8GB/ 1TB+512GB M.2 SSD/ WİN11 HOME/
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Anker Soundcore Q10 kullanıyordum, pedleri yırtıldı, bazı yerlerinde çatlaklar var ve yatarken kullanınca çok da hoş olmuyor. Saçım da uzun olduğumdan saçımı çektiriyor, artık IEM kulaklıkları denemek istiyorum.
Şu anlık aklımda tangzhu WAN'er s. G jade Green var, ama fazla araştırmadığımdan ve IEM kulaklıklar hakkında pek bilgim olmadığından pek araştırma da yapmadım.
Telefonda ve bilgisayarda kullanacağım, genel olarak her şey için kullanacağım ama telefonumda 50-60 GB'lik FLAC müziklerle dolu müzik dosyam var o yüzden müziğe de önem veriyorum.
Önerileriniz için teşekkürler.
 
Merhaba, ben de IEM kulaklık arıyorum sen bir şeyler bulabildin mi, öğrenebildin mi?
Bu konuyu yazdığımda Tangzu Wan'er S.G. kullanmıştım. İlk aldığımda çok memnundum. Ses kalitesi olarak çok başarılıydı, basları da yeterince iyiydi. Konforu da gayet iyiydi, kulağımdan düşmüyordu. Yaklaşık 1 ay sonra görselde işaretlediğim yerde pin girişlerini tutan yer kırıldı ve pinler de gevşediği için takamadım. Nasıl kırıldığını da anlamadım, yurtta biri üstüne bastı da haberim mi olmadı bilmiyorum. Biraz daha kullanmaya çalıştım ve daha da kötü oldu orası.

Daha sonra bir süre kulaklıksız kaldım, ve sonra da Amazon'dan 7hz Salnotes Zero 2 Crinacle aldım ve aktif olarak kullanıyorum. Ses şekli Wan'er a benziyor, bana biraz daha basslı geldi. Malzeme kalitesi olarak Wan'er dan net daha kaliteli, daha gönlüm rahat kullanıyorum. Tek sevmediğim kablosunda mikrofon yok ve jak kısmı L şeklinde değil, düz.

Benim sana bu bütçede 2 önerim var, ya Salnotes Zero 2, ya da Moondrop Chu II. Moondrop Chu II metal olduğundan daha ağır ve Chu II'nin kablosu bana daha kaliteli gibi geldi, ama ağır olduğundan yere düşürmemeye dikkat et düşürüp kıranlar olmuş. Ses profili olarak da Chu II daha tiz bir kulaklık, ama müzikteki detayları vermede de başarılı. Aralarında karar vermek bütçene kalmış.
 

Dosya Ekleri

  • TANGZU-WAN-ER-SG-ye-im-ye-il-10mm-dinamik-s-r-c-HIFI-kulak-i.png
    TANGZU-WAN-ER-SG-ye-im-ye-il-10mm-dinamik-s-r-c-HIFI-kulak-i.png
    300,6 KB · Görüntüleme: 11
çok teşekkürler ikisinden birini alacağım büyük ihtimalle, izlediğim videolarda genellikle bu ikisi bahsediliyor zaten ama chu 2 alırsam dsp alırım ve umarım noise floor olmaz
 
çok teşekkürler ikisinden birini alacağım büyük ihtimalle, izlediğim videolarda genellikle bu ikisi bahsediliyor zaten ama chu 2 alırsam dsp alırım ve umarım noise floor olmaz
Noise Floor'u ben Wan'er da ara sıra yaşıyordum, sanırım kablosu ve elektrik ile alakalı bir şeydi. Salnotes Zero 2 ile hiç yaşadığımı hatırlamıyorum, olsa dikkatimi çekerdi. Chu II'yi bilmiyorum, onu kardeşim kullanıyor ama ondan da benzer bir şikayet duymadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı