1300 TL Fotoğraf Makinesi Önerisi

Yeni çıkan son modellere para vermeyin derim hep o aradaki fiyat farkına alt model ikinci el alın artan paraya lens alın. Ama ben sıfırdan yanayım başkasının kullandığını kullanamam diosanız siz bilirsiniz bütceyi zorlarayıp sıfır alıp 18-55 mm veya 18-135mm kit lens kullancağınıza 2. El dslr 2. Elde USM lens alın. Sıfır makine ile gelen kit lensle karşılaştırmakda saçma olur USM yi
 
Orta seviye bir makineyle başlayıp çoğu fonksyonunu, makineyle yapabileceğin çoğu şeyi yapamayıp, sıradan bir dijital fotoğraf makinesi gibi kullanacağın için öncelikle giriş seviyesi bir makineyle başla. Çünkü orta seviye bir makineyle başlayıp çoğu özelliğini kullanmayıp ya da çözemeyince hevesin kırılacak. Keşfet, incele. Eğer hoşuna giderse duruma göre yükseltirsin. 2. el fotoğraf makinesi ve özellikle Lens lere bende pek güvenemiyorum. Tecrübeli ve bilgili biriyle gidilip alınacaksa çekim sayısı 10k yı geçmemek şartıyla alınabilir. Objektifte küçük bir toz, kılcal bir çizik bütün fotoğrafı rezil edebiliyor ve siz bunu ilk başta fark edemiyorsunuz. O yüzden benim 2. fotoğraf makinesi ve objektiflere güvenim zayıf. 1300TL bütçe ile Canon 1200D + 18-55 Tak-gez lens le güzel bir başlangıç yaparsınız. Duruma göre ne çekmek istediğinize karar verip 2. bir lensi ona göre seçersiniz. Eğer bütçeyi biraz daha arttırma imkanınız varsa bende 650D tavsiye ederim. 60D gibi orta seviye bir makineyle başlamanızı açıkcası bende önermem. Tıpkı araba gibi düşünün. Ehliyeti alır almaz Kamyon kullanamazsınız. Çok zorlanırsınız (üst düzey MARK Serisi), Gidip pahalı bir arabayla acemiliğiniz atmak da yanlış olacaktır. Tecrübeleriniz size maddi açıdan zarar verebilir. O yüzden basit ve kullanışlı bir giriş seviyesi makineyle kendinizi geliştirip merdivenleri teker teker çıkmalısınız.
 
60D ile 650D arasındaki farkı ben söyleyeyim Megane sedane ve hatchback kullanmak gibi pek farkı yok. 60D daha hantal olduğu için kullanımı zordur. 650D daha teknolojiktir bekletmez işlemci farkı ve ekran farkı vardır.
 
İkinci el ürün tabi ki alınabilir, fakat alacağın kişi veya mağazayı çok iyi araştırmak şartıyla. Güvendiğin bir mağazadan ikinci el ürün almanın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. Bu güne kadar her aldığım ürünü distribitör garantili almaya özen göstermişimdir. İlk aldığım D5100, D7000 gibi makinelerimi hep sıfır distribitör garantili aldım. SWon dönemde ise bunun aslında biraz fuzuli olduğunu düşünmeye başladım ve sahibinden üzerinden çoook detaylı ve sabırlı bir arama yaparak 13k de D7100 aldım Bolu'da bir banka müdüründen. Ürünün garantisi yoktu ( temiz,sıkıntısız olduktan sonra garantili olmasının önemi kalmıyor ) . Ürünü almadan önce mutlaka hangi tarihten ve nereden alındığını, shutter ( çekim sayısını, bana göre 40k'lara kadar temiz olanları alabilirsiniz ) , Refurbished (Sıfırlanmış, Yenilenmiş) olup olmadığına, kasasına, makinenin sensöründe herhangi bir çizik vs varmı kontrol edilmesi gerekiyor, netleme de herhangi bir problem varmı onu kontrol etmek şart, ölü piksel vs incelenmeli.

Tabi dediğim gibi alacağınız ürünü satan kişiyi doğru analiz ederseniz ürününde aşağı yukarı nasıl olduğu konusunda fikir sahibi olmuş olursunuz. Şahıslardan ürün almadan önce mutlaka seri numarasından çalıntı durum kontrolü yapın.

Şimdilik benden bu kadar ;)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı