1300 TL Fotoğraf Makinesi Önerisi

Ali 42

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2015
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhabalar. Kameralardan pek fazla anlamam. Fotoğraf çekmeyi, video çekmeyi seviyorum. İlk defa kamera alacağım. 1300 TL'ye tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Canon 1200D giriş seviyesi bir DSLR fotoğraf makinesidir. Öğrenmen ve pratik yapman için güzel bir makine. Lens başlığını da değiştirebilirsin. İleride daha iyi lensleri de kullanabilirsin. Fotoğraf makinesini de sıfır almandan yanayım yeni başladığın için. Bir sorun olduğunda servis ile kolay bir şekilde çözebilirsin sorunu.

Canon EOS 1200D 18-55mm ve 50mm 1.8 Kit DSLR Fotoğraf Makinesi
 
Arkadaşlar ban sebebi ile cevap veremedim.Forumlarda okurkan 2. el alırken bazı sorunların olduğunu ve bilen birinin yanımda olmasını gerektiğini öğrendim.Bilen birisi de yok ve ben sıfır alma taraftarıyım.Önerilerini bekliyorum.
 
2. Elde ne problem oluyomuş zaten foto makinesinin hiç bir şeyi garanti kapsamına girmiyo. 1300 tl ye 1200 veya 600d gibi bi giriş seviyesi alacağına 60d al 2. El orta seviye daha iyi en azından uzun bi süre o body sana yeter.
 
Hatta sen 60d alacağına 650d al hem daha uygun hem daha iyi. Bence sen ikinci el al çok sorun olmaz. Biraz araştır kameraları. Bakacağın tek husus netlemesi, lensinin temizliği, body'sinin temizliği, lensin gevşek olmaması, shutter sayısı vs.
 
650d de giriş seviyesi 60d al orta segment farkını yaşa zaten sonra full frame body almak isticeksin. Tasarım olarak üst düzey dsrl lerle aynı olduğu için yeni bir body de zorlanmazsın alışacaksan her zaman bir üst kademeden alış.
 
Aralarında 2-3 yıllık teknoloji farkı var 60d'ye bu dönemde para vermek çok saçma 650d her halükarda daha iyidir. İsme pek takılmayın önemli olan size getirisidir.
 
Teknoloji farkından dolayı 650d daha üstünmüymüş. Pentaprizma vizörle pentamirror birmi yıl değişsede vizör değişmiyo hemde dslr teknolojisi sadece lcd panel ve dokunmatik gibi özellikler geliyo ama senör aynı aynı foto çekiyo 3 alt modeliyle (örn:550d) Ben 1d s de kullandım 2001 model ve 70d den de iyi çekiyo 7d dende fotoğrafcı için önemli olan donanım değil sensörün kalitesidir. 650d iyi falan değil 600d al bari 650d ile 60d de kıyaslanamaz buda bir gerçek 60d her türlü üstündür.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı