1300 TL monitör tavsiyesi

furkaniko

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
Arkadaşlar merhaba elimde bulunan 60Hz 19inç Samsung monitörüm artık ufak gelmeye başladığı için yeni monitör almayı düşünüyorum. 1300-1400 TL gibi bir bütçem var oyun oynayan birisi değilim iş için kullanacağım. Önceliğim ekranın büyüklüğü ve kalitesi Samsung'un 24 inç Curved modelini görmüştüm ama emin olamadım sizler hangi monitörü tavsiye edersiniz?

Bahsettiğim 24 inç Curved monitör modeli ektedir.

Dosya Ekleri

• IMG20210603184856.jpg
    IMG20210603184856.jpg
    115 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG20210603184859.jpg
    IMG20210603184859.jpg
    115,7 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
24" + 144hz + 1ms 1299 lira.

TN panel. Sadece FPS/TPS oyunlarını profesyonel düzeyde oynuyorsa tercih etmesini öneririm. Film, dizi izlerken veya story oyunları oynadığı zaman düşük renk skalası sebebiyle berbat bir görüntü ile karşılaşır.

1300 TL'ye 75 Hz monitör mü? Bütçeyi biraz arttırıp 144/165 Hz alın.

Hocam bu monitörün incelemesini izlemiştim bu fiyata alınabilecek en iyilerinden bence fakat ekran boyutu olarak emin olamadım eğer sizin kullandığınız bir monitörse boyut olarak tatmin edici mi? Bazı Curved'ler çok ufak durabiliyor bu boyutlarda.
TN panel. Sadece FPS/TPS oyunlarını profesyonel düzeyde oynuyorsa tercih etmesini öneririm. Film, dizi izlerken veya story oyunları oynadığı zaman düşük renk skalası sebebiyle berbat bir görüntü ile karşılaşır.
Canlı ve gerçekçi renkler için hangi paneli tercih etmeliyim hocam?

Hocam bu monitörün incelemesini izlemiştim bu fiyata alınabilecek en iyilerinden bence fakat ekran boyutu olarak emin olamadım eğer sizin kullandığınız bir monitörse boyut olarak tatmin edici mi? Bazı Curved'ler çok ufak durabiliyor bu boyutlarda.
Şahsen 23.6 inç Samsung LC24FG73 Curved VA panel bir monitör kullanıyorum. Boyutu fazlasıyla yeterli, ufak durmuyor.
Canlı ve gerçekçi renkler için hangi paneli tercih etmeliyim hocam?
Canlı ve gerçekçi renkler olarak baktığımızda IPS > VA > TN'dir. IPS veya VA panel bir monitör öneririm. Bazı VA'ların renk sayısı oldukça düşük olabiliyor. Attığım Dell monitörün renk sayısı ve parlaklığı gayet iyi bu fiyat bandındaki modellere göre.

Eğer IPS panel bir monitör isterseniz iki model önerebilirim:

Asus olan Pivot değil.

Şahsen 23.6 inç Samsung LC24FG73 Curved VA panel bir monitör kullanıyorum. Boyutu fazlasıyla yeterli, ufak durmuyor.

Canlı ve gerçekçi renkler olarak baktığımızda IPS > VA > TN'dir. IPS veya VA panel bir monitör öneririm. Bazı VA'ların renk sayısı oldukça düşük olabiliyor. Attığım Dell monitörün renk sayısı ve parlaklığı gayet iyi bu fiyat bandındaki modellere göre.

Eğer IPS panel bir monitör isterseniz iki model önerebilirim:

ASUS olan pivot değil.

Değerli görüşleriniz için teşekkürler muhtemelen Dell marka olanı alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı