130W 3 ohm vs. 150W 8 ohm subwoofer

ahmetsazak

Decapat
Daha fazla  
Kendim ev için ses sistemi yapmayı düşünüyorum, subwoofer konusunda kararsız kaldım. Amfim subwoofer çıkışından 100W 4-8 ohm veriyor. Bir yanımda Samsung 20 cm 130-270W 3 ohm subwoofer, diğer yanımda 20 cm 150W 8 ohm Philips subwoofer var. Hangisi daha verimli olur benim için? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

8 ohm olan daha iyi olur. Amfiniz 3 ohm a inemiyor. Çıkış koruması yoksa amfiniz yanabilir.Tabii bu konuştuğumuz değerler gerçek RMS ise. 100W RMS size her türlü yetecektir. Amfiniz nedir?

Modeli: ZK-TB21
Malzeme: elektronik bileşenler
Siyah renk
Bluetooth Sürümü: 5.0 (koruyucu yok, 10m)
Giriş hassasiyeti: 500mV
Ses Girişi: AUX+Bluetooth
Kanal: 2.1
Çip: TPA3116D2 (AM parazit önleyici işlevli)
Güç: DC12-24V/5A
Adaptör hoparlör: 20-100W, 4-8Ω
Çıkış gücü: Max.50W(R ve L kanalı), Max.100W(subwoofer)
Koruma Mekanizması: aşırı gerilim, düşük gerilim, kulak misafiri, DC algılama, kısa devre koruması

Son düzenleme:
24V 5 amper ile beslerseniz ki en az 5 amper beslemelisiniz tam gücü alabilmek için 5 amper de yetmeyecektir. Watt değerleri gerçek ise size 24V 10 amperlik bir güç kaynağı gerekli. 4-8 ohm hoparlörleri sürebilirsiniz. Bana kalırsa amfiyi 24v 10 amper yani 24v 240 Watt'lık güç kaynağıyla beslerseniz ısınırsa bir fan gerekebilir, iki oto oval bir oto bass besleyebilirsiniz. Düşük amperli güç kaynağı bağladığınızda bass vurdukça seste kesilme yapabilir.
Bana soğutucusu biraz düşük gibi geldi uyuyorsa işlemci soğutucusu ile mükemmel olur amfiniz.

24V 5 amper ile beslerseniz ki en az 5 amper beslemelisiniz tam gücü alabilmek için 5 amper de yetmeyecektir. Watt değerleri gerçek ise size 24V 10 amperlik bir güç kaynağı gerekli. 4-8 ohm hoparlörleri sürebilirsiniz. Bana kalırsa amfiyi 24v 10 amper yani 24v 240 Watt'lık güç kaynağıyla beslerseniz ısınırsa bir fan gerekebilir, iki oto oval bir oto bass besleyebilirsiniz. Düşük amperli güç kaynağı bağladığınızda bass vurdukça seste kesilme yapabilir.
Bana soğutucusu biraz düşük gibi geldi uyuyorsa işlemci soğutucusu ile mükemmel olur amfiniz
yaptığım sisteme soğutucu koymayı düşünüyorum. 8 ohm 150w lık subwooferi performanslı şekilde çalıştırırmı bu amfi yoksa 100 wattlık bir subwooferdan daha yüksek ses mi alırım

yaptığım sisteme soğutucu koymayı düşünüyorum. 8 ohm 150w lık subwooferi performanslı şekilde çalıştırırmı bu amfi yoksa 100 wattlık bir subwooferdan daha yüksek ses mi alırım
Max 100W lık ses alırsınız. 8 ohm hoparlörü tam beslemeyecektir hoparlörünüz 150W çünkü. 8 ohm hoparlörle çok daha güzel ses alırsınız hemde hoparlörü yormazsınız. Tabi sesi sürekli sonuna kadar açmayacağınızı da hesaba katmalısınız. TV lerin 5-10 W ses gücü olmasına rağmen son ses bile fazla geliyor. Siz ev için kullanacaksanız her türlü yeter. 8 ohm hoparlörü kullanabilirsiniz.

Max 100W'lık ses alırsınız. 8 ohm hoparlörü tam beslemeyecektir hoparlörünüz 150W çünkü. 8 ohm hoparlörle çok daha güzel ses alırsınız hem de hoparlörü yormazsınız. Tabi sesi sürekli sonuna kadar açmayacağınızı da hesaba katmalısınız. TVlerin 5-10W ses gücü olmasına rağmen son ses bile fazla geliyor. Siz ev için kullanacaksanız her türlü yeter. 8 ohm hoparlörü kullanabilirsiniz.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Seçeceğim hoparlörü empedasına ve desibeline bakıp seçeceğim

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Seçeceğim hoparlörü empedasına ve desibeline bakıp seçeceğim
Rica ederim. 2+1 olarak kullanacaksanız 2 hoparlörü mid ve tiz ağırlıklı ya da iki yollu olmasına bakın. Güzel de filtre yaparız. Çok çok iyi bir sistem kurabiliriz. Bass da dediğim gibi kabine önem verin seçeceğiniz hoparlörleri bilin yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı