Çözüldü 13900K sistem reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ludovicotechniq

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, yardımınıza ihtiyacım var.
Sistemim:
MSI MPG 790-I mıtx anakart.
13900k işlemci.
64 GB Corsair Vengeance 5200MHz CL40 RAM.
Samsung 980Pro 2TB SSD.
Arctic Freezer II 360mm AiO.
500W Xigmatek tauro güç kaynağından oluşuyor.
Sorun şu, Blender benchmark ya da CPU-Z benchmark yapmaya kalktığımda ekran kapanıp saliselik bir beyaz çizgiden sonra reset atıyor. Fakat gariptir Prime95 testinde sorun çıkmıyor. Sizce bunun nedeni nedir?

★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar bütçe ve ihtiyaçlarım doğrultusunda bana sadece işlemci kullanımı yetiyor, 3D Modelleme ve Renderda iş yükümü bu işlemci fazlasıyla karşılıyor o yüzden şimdilik ekran kartı kullanmıyorum. İleride güç kaynağı ve ekran kartı değişimi yapacağım duruma göre. Şimdilik benim için önemli olan PSU'nun kalitesi. NZXT C750 aldım kalitesi bütçeme uygun olduğu için. Sisteme takıp size bilgi vereceğim.

Arkadaşlar problem çözülmüş görünüyor. Fanların dönüşü bile değişti abartmadan söylüyorum. Başlattığımda dahi reset atan benchmarkları sıkıntısız tamamlıyor artık. Uzun soluklu bir stabilite testi yapıyorum Prime95 ile ve onu da tamamladığında sistemden emin olacağım. HWMonitor ile baktığımda işlemcinin Max çektiği güç 510W'a kadar çıkıyor. Bu kadar yüksek bir anlık güç ihtiyacı olduğunu tahmin etmezdim. Desteğiniz için teşekkürler.
Kardesim PSU yetersiz buyuk ihtimal 500W'lik PSU +80 Bronze sertifikasi olsa 400W guc verir maximum yani sisteme daha da zorlamadan hatta hiç acip kurcalamadan tez zamanda PSU degistirilmeli bence.
Verimlilik sertifikasının verdiği güç ile alakası yok kaç watt olduğunun üstüne israf ettiği enerjiyi belirtir. 500w bir psu %80 verimli ise ekstra %20 israf edip prizden 600w çeker 500 verir. %50 verimli ise prizden 1000w çeker ama bilgisayara gene de 500w verir.

Arkadaşlar bütçe ve ihtiyaçlarım doğrultusunda bana sadece işlemci kullanımı yetiyor, 3D Modelleme ve Renderda iş yükümü bu işlemci fazlasıyla karşılıyor o yüzden şimdilik ekran kartı kullanmıyorum. İleride güç kaynağı ve ekran kartı değişimi yapacağım duruma göre. Şimdilik benim için önemli olan PSU'nun kalitesi. NZXT C750 aldım kalitesi bütçeme uygun olduğu için. Sisteme takıp size bilgi vereceğim.

Arkadaşlar problem çözülmüş görünüyor. Fanların dönüşü bile değişti abartmadan söylüyorum. Başlattığımda dahi reset atan benchmarkları sıkıntısız tamamlıyor artık. Uzun soluklu bir stabilite testi yapıyorum Prime95 ile ve onu da tamamladığında sistemden emin olacağım. HWMonitor ile baktığımda işlemcinin Max çektiği güç 510W'a kadar çıkıyor. Bu kadar yüksek bir anlık güç ihtiyacı olduğunu tahmin etmezdim. Desteğiniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı