1399 Virüs ile virüs temizleme araçları testi

Merhabalar, Onceki konudan @Noch Arkadasimiz benden virus removaller tools yani virus temizleme araclarini test etmemi istemisti, Iste sonuclar.

Test ettigim virusleri iceren sikistriilmis bir dosya birakacagim assagiya isteyen test edebilir

Kod:
Biraktiklari virus sayilari ve tarama sureleri.
Malwarebytes 19 (5 bucuk dakika)
Norton Power Eraser 12 (7 Dakika)
Eset Online Scanner 90 (eger silemedigi 47 dosyayi da silseydi 43) (1 saat 25 dakika)
Emsisoft Emergency Kit 12 (8 dakika)
Sophos Scan And Clean (sinifda kaldi, tarayacagi yeri secemedigimizden test edilemedi)
Kaspersky Virus Removal Tool 48 (eger disinfection ettigi 17 dosyayi da silseydi 31) (6 dakika)

Malwarebytes hic ugrastirmadi beni gayet iyi. Fazla diyecek soz yok en iyilerden biri zaten bu alanda

Eset, Eset... Eset'e ozel ekran goruntusu aldim inanmazsaniz diye assagi ekliyorum. Fazla diyecek soz yok sinifta kaldi sahsen, Ama niye boyle yapti bilmiyorum acaba sanal makineden miydi? Bir de silememesi de beni cildirtti sahsen, hani acik virus de degil kapali dosya.

NPE, Bu aracin en buyuk sikintisi her silecegi dosyanin yedegini aliyor bu da islemi baya uzatiyo, eger bu islem olmasa suresi 2 dk falan olurdu. Secenek koymamalari uzdu.

KVRT, Biraz agir elestiri gibi gelebilir fakat bu aracta en sinir oldugum sey "COPY" all to quarantine butonu ve Delete All butonunun olmamasi, Abi sen niye virusu karantinaya kopyaliyorsun??? Ne mantikla? Bakin kopyalamak derken ciddi kopyaliyor saka yok, Virusu ya silersin ya karantinaya tasirsin kopyalayip ne yapalim? Delete all butonu da yok en son kafam atti Neutralize all dedim 17 dosyayi disinfection etmis. Abi niye Delete all butonu koymuyorsun? Bu haliylle kaspersky sahsen zorunda olmadikca onermem, Eset'de dahil, ayrimcilik yok bende.

Emsisoft, kullanim acisindan pratik, guzel bir program, biraktigi virus sayisinin NPE ile esdeger olmasi daha da sevdirdi.

Sahsen benim ilk 3 olarak onereceklerim::
Emsisoft
NPE
Malwarebytess

Tabii ki birinin bulamadigini digeri bulabilir ona suphe yok ancak diger programlar benim hosuma gitmedi sahsen, gerisi size kalmis bu benim yorumum :)

Eski konu = 1399 Virus ile antivirus veritabani testi

@Noch
 

Dosya Ekleri

  • image.png
    image.png
    780,4 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Son yazdığını görmemişim.
Bir dönem Windows Defender'ın yeterli olduğunu söyleyen insanlar vardı. Eski yazıları okursan denk gelebilirsin. Hatta can değer abi miydi sanırım? Onun bir videosunda denk geldiğimi hatırlıyorum, yanılıyorda olabilirim. Ondan her zaman kötüydü diyemiyorum.

Her zaman kötü değildi ama Defender en kolay bypass edilebilen antivirüslerden biri. Geçmesi çok kolay, ve zor virüsleri tespit edemiyor genellikle. Basit işlerle uğraşıyorsan yeter ancak.
 
Microsoft Security Essentials vardı Windows 7 de eskiden. Halen destek alıyor mu bilmem onla da yapar mısınız?
Denenir aslinda musait oldugum bi zaman bakayim bi. Ha ama ona veritabani guncellemesi gelmiyordur ki destegi bitti Windows 7'in

Hatta şu videoyu buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Musait oldugum bi zaman izliyip geri donus yaparim.
 
Windows Defender günümüz için yeterli değildir. Stabil çalışmıyor ve konu sahibinin dediği gibi zararlı yazılımları arayüzde listelerken çöküyor. Ayrıca veritabanları ve davranışsal analiz teknolojisinin çok da iyi olduğunu söyleyemem.
 
Arkadaslar o dedigim program tararken dondu, O yuzden ben de belki bi umut diye Windows Defender'in boot taramassini actim beklliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı