14 bin TL civarı oyun ve iş için F/P laptop önerisi

Böyle kullanırsam ne olur sorun olur mu?

Bir de çift kanal derken örnek veriyorum şu an üzerinde 8 takılı bir tane daha 8 mi eklemem gerek yoksa o 8'i de çıkartıp tek 16 mı ekleyem bilmediğim için soruyorum
Böyle kullanırsan da sorun olmaz ama işlemci odaklı oyunlarda LoL, CS:GO, Valorant gibi, FPS düşük oluyor ve belirgin kasma hissi oluyo. Bende de Ryzen 7 4800H ve 1650 var ilk aldığımda 8 gb ram vardı üstünde ama bu saydığım oyunlarda düşük fps ve dediğim gibi kasma hissi oluyordu ram kaynaklı. Üstündeki ram'den bir tane daha takıp çift kanal 8x2 yaptığımda %40-50'ye yakın artış yakaladım. Tavsiyem bilgisayarınız geldiğinde CPU-Z'den üstündeki ram'e bakmanız ve sonra konu açmanız yardımcı oluruz.

Böyle kullanırsan da sorun olmaz ama işlemci odaklı oyunlarda LoL, CS:GO, Valorant gibi, FPS düşük oluyor ve belirgin kasma hissi oluyor. Bende de Ryzen 7 4800H ve 1650 var ilk aldığımda 8 GB RAM vardı üstünde ama bu saydığım oyunlarda düşük FPS ve dediğim gibi kasma hissi oluyordu RAM kaynaklı. Üstündeki RAM'den bir tane daha takıp çift kanal 8x2 yaptığımda %40-50'ye yakın artış yakaladım. Tavsiyem bilgisayarınız geldiğinde CPU-Z'den üstündeki RAM'e bakmanız ve sonra konu açmanız yardımcı oluruz.

Tamamdır teşekkürler aldıktan sonra dönüş yapacagım kafaya yattı

Tamamdır teşekkürler aldıktan sonra dönüş yapacagım kafaya yattı
Ne demek hocam rica ederim. Bir de şimdi gezerken gördüm
Bu bilgisayara da bakabilirsiniz işlemcisi daha güncel ve performanslı ve malzeme kalitesi aspire'dan daha iyi ekran kartı olarak 1650 var ayrıca 144 hz de ekranı var.

Sence 3050'li olan mı daha mantıklı yoksa bu mu oyun ve Adobe programları icin

Sence 3050'li olan mı daha mantıklı yoksa bu mu oyun ve Adobe programları icin
Bence işlemcisi güçlü olan bir cihaz alman daha faydalı olur. Nitro 5'te Ryzen 5 5600H var 5625U'dan her türlü daha iyi çünkü birisi performans işlemcisi diğeri ofis bilgisayarı işlemcisi. 3D işler yapmıyorsan 1650 yeter de artar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı