Çözüldü 14 gün içerisinde cayma hakkı nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nashtic

Centipat
Yer
Aincrad
Merhabalar,

Arkadaşlar bir konuda aklıma takılan bir soru var. Mesafeli satış ile alınmış ve ayıplı olarak çıkan bir ürünün iadesi için 14 günlük süre içerisinde itiraz etmek gerekiyor, bunu biliyorum.

Fakat 14 gün içerisinde ürünün alınan firmaya geri dönmesi gibi bir zorunluluk var mı? 14 gün içerisinde cayma bildirimini karşı tarafa ileterek kargoyu en kısa sürede yollamak yeterli mi?

İtopya'nın sayfasında okuduğum kadarıyla cayma bildirimi yapıldıktan sonra 20 gün içerisinde gerekli tüm işlemler için zaman verildiği yazıyordu.

Konuyla ilgili deneyimli ya da bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
14 gün içinde sadece isteğinizi belirtmeniz yeterli ben mesela 14. gün söylemiştim. Sonrasında göndermek için de bir süre var ama tam emin değilim yine de hemen kargoya verseniz 1 hafta içinde orada olur garanti.
Merhaba, aldığınız site ile görüşüp ürünün ayıplı olduğunu belirtin. Gereken işlemi yapacaklardır. Direk olarak iade hakkınız da bulunuyor. İade sebebinde ürünün ayıplı olduğunu resimlerle kanıtlayacak şekilde bir istek oluşturabilirsiniz. Bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Mesafeli satış sözleşmesini okursanız burada da iade şartlarını görebiliyor olmanız gerekir.

Konuyla alakasız olacak ama merak ettiğimden soruyorum. Yaşadığınız sıkıntı tam olarak hangi üründen ve neyden kaynaklanıyor?

14 gün içinde sadece isteğinizi belirtmeniz yeterli ben mesela 14. gün söylemiştim. Sonrasında göndermek için de bir süre var ama tam emin değilim yine de hemen kargoya verseniz 1 hafta içinde orada olur garanti.
11. Günde talebimi oluşturup ilettim. Şu an kargoda varma noktasına yakın durumda. Kargo süresinin falan dahil olup olmadığını öğrenmek istemiştim ve aydınlatmanız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı