14. nesil i7 mi 13. nesil i9 mu?

Dogukan_Boyraz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32
Merhaba, yakın zamanda laptop almayı düşünüyorum ve özelliklerin çoğunu kafamda belirledim ama işlemciye karar veremedim. Mimarlık için lazım. Sizce 13. nesil i9 mu 14. nesil i7 mi?

Merhaba, yakın zamanda laptop almayı düşünüyorum ve özelliklerin çoğunu kafamda belirledim ama işlemciye karar veremedim. Mimarlık için lazım. Sizce 13. nesil i9 mu 14. nesil i7 mi?

Ve 4070 olacak en az 1 TB SSD ile.

i9 hocam. Hangi modellerden bahsediyorsunuz?
Hp omen 4070 li laptobu, 32 gb ram en az 1 tb ssd. Bu laptobu alacağım kesin gibi 2 ay içinde ama sadece işlemciye karar veremedim. 14.nesil i9 da fiyatta biraz yükseliyo o kadara gerek olduğunu düşünmüyorum zaten bütçenin üstüne çıktım biraz mağlesef.

RTX 4070 ile gidip i9 işlemci almanın mantıklı olması için cihazda işlemciye öncelik veren bir iş yapıyor olmanız lazım aksi halde gereksiz bir fiyat farkı olur zira RTX 4070 ile birçok oyunda i9 işlemci size ekstra bir katkı sağlamaz.
Oyun için i7nin yeterli olduğunu bende düşünüyorum ama mimarlık için alacağım rander filan alınıcak, rander ı çok bilmediğim için hangisi daha iyi olur karar veremedim.

Oyun için i7'nin yeterli olduğunu bende düşünüyorum ama mimarlık için alacağım rander filan alınacak, rander ı çok bilmediğim için hangisi daha iyi olur karar veremedim.

Hocam RTX 4070 m daha çok RTX 4060 Ti olacakken son anda 4070 diye isimlendirilmiş bir kart gibi performansa sahip, elbette Render'da i9 daha avantajlı olacaktır ancak burada zaten RTX 4070 için i7 fazla fazla yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı