14 yaşında ağırlık kaldıracaklara tavsiyeler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

teknopatatess

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, evde sadece 8 kilogram 2 dumbell var onunla biceps curl, omuz press vb. hareketleri yapmam boy ve kemik gelişimini etkiler mi?

4yıldır spor yapıyorum ve senin yaşındayken başladım. Bilinenin aksine doğru form ve ağırlıkta ağırlık kaldırmak eklem ve kemiklere zarar vermez aksine geliştirir.
Boy konusuna gelirsek omurgana yük bindirecek ağırlıklı squat benzeri hareketleri abartırsan boy gelişimine zararı olabilir. Ancak abartılmadığı sürece zararlı değildir. Bunun dışında barfiks gibi hareketler boy gelişimine artı yönde katkıda sağlayacaktır. Yani bilinenin aksine ağırlık kaldırmanın bilinçli şekilde yapıldığı takdirde zararı yoktur. Sana başlamanı öneririm çünkü erken yaşta başlamak çok önemli ben iyi ki erken başlamışım diyorum. Çevremde erken başlamadığı için üzülen çok fazla kişi tanıyorum.

Arkadaşlar, evde sadece 8 kilogram 2 dumbell var onunla biceps curl, omuz press vb. hareketleri yapmam boy ve kemik gelişimini etkiler mi?

Bazı kişilerde boy uzamasını yavaşlatıyor hocam vücüt boy yerine kas gelişimine odaklandığı için bana sorarsanız genetikle alakalı çok zorlamadığınız sürece sıkıntı olmaz.

Bazı kişilerde boy uzamasını yavaşlatıyor hocam vücüt boy yerine kas gelişimine odaklandığı için bana sorarsanız genetikle alakalı çok zorlamadığınız sürece sıkıntı olmaz.
Kendi fikrimce fazla zorlamadığı sürece ki 8 kilogramlık dumbellarla fazla zorlayamaz bir sıkıntı olmaz ancak tabi ki genetik faktörlerede bağlı.

Eğer doğru formda yaparsanız eklem ve kemiklerinize zarar vermez, aksine daha da dayanıklı yapar. Spora ilk başladığımda kemiklerimden katır katur ses geliyordu fakat şimdi gelmiyor. Boyu da etkilemez. Fakat şöyle bir şey var; ben squad'ı 80 kiloyla yapıyordum ve çocuğuyla birlikte salona gelen, çok güçlü ve büyük bir abi dedi ki (muhtemelen 45 yaşında falan) squadı o kadar ağır yaparsan boyuna etki edebilir, düşük kiloyla yap. Yani squadda ağır kilolarda etkiler, bu yüzden salona falan yazılırsanız squadda hafif kilo çok tekrar yapın.

Ben zaten ağırlık kaldırmayı judo sporu yaptığım için yapıyorum. Benim amacım çok fazla kilo almayıp gücümü olabildiğince artırmak. Bunun için ne yapmalıyım? Bir de benim şuan boyum 1.75 kilom 60. Birkaç yıl önce konuştuğum yakınlarım boyumun uzadığını söylüyorlar. Ağırlık kaldırmaya ve judo sporunu yapmaya devam edersem büyüyene kadar boyum kaç olabilir bir tahminimiz var mı?

Eğer doğru formda yaparsanız hiç bir zararı olmaz aksine yararlarını bile görürsünüz hocam ancak yanlış formda spor yapmanız skolyoz gibi bir çok kalıcı izlere yol açabilir.

Ben zaten ağırlık kaldırmayı judo sporu yaptığım için yapıyorum. Benim amacım çok fazla kilo almayıp gücümü olabildiğince artırmak. Bunun için ne yapmalıyım? Bir de benim şuan boyum 1.75 kilom 60. Birkaç yıl önce konuştuğum yakınlarım boyumun uzadığını söylüyorlar. Ağırlık kaldırmaya ve judo sporunu yapmaya devam edersem büyüyene kadar boyum kaç olabilir bir tahminimiz var mı?
Tahmin yok hocam, kimsede bilemez emin olun. Siz sağlıklı yaşamaya devam edin. İnternette az tekrar, çok set'in güç kazanımı için daha iyi olduğunu okumuştum.

Hocam illa spor yapacaksanız aletsiz yapmanızı öneririm daha çok gençsiniz ve yanlış formda yaptığınız hareketler ileride ciddi sağlık sorunlarına dönüşebilir eğer ki yapacak olursanız da 8kg ile sakın yapmayın onun yerine 5kg tercih edin ama son fikrim aletsiz yapmanızdan yana olacaktır

Eğer doğru formda yaparsanız eklem ve kemiklerinize zarar vermez, aksine daha da dayanıklı yapar. Spora ilk başladığımda kemiklerimden katır katur ses geliyordu fakat şimdi gelmiyor. Boyu da etkilemez. Fakat şöyle bir şey var; ben squad'ı 80 kiloyla yapıyordum ve çocuğuyla birlikte salona gelen, çok güçlü ve büyük bir abi dedi ki (muhtemelen 45 yaşında falan) squadı o kadar ağır yaparsan boyuna etki edebilir, düşük kiloyla yap. Yani squadda ağır kilolarda etkiler, bu yüzden salona falan yazılırsanız squadda hafif kilo çok tekrar yapın.
Söylediğin şeylere katılıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı