14 yaşında creatin alınır mı?

Zannetmiyorum. İhtiyacım olmadığını belirtiyorum. Balık, yoğurt yiyorum. Sarımsak, soğan yiyorum.

Afiyet olsun size.

Alınması gereken değer kiloya göre değişir. Sabit bir değer yoktur.

Kreatin ağırlıklı gıda dediğin bir şey sürekli yenmesi mümkün olmayan ürünler.
Kreatin kiloya göre değişmiyor uzun süreli çalışmalar, 5-7-8 gramları kas gelişimini artırdığını gösteriyor.

Hadi 3 gram olsun zayıf birine derim yine öğün yapamazsın, kaçamak cevaplar verme. Kimse whey ve kreatin olmadan spor yapamazsın demiyor, konu başlığı zarar görür müyüm, gelip de alakasız "hehe ben kreatin whey'e elimi sürmem" deme. Ayrıca bu politik bir konu değil yani istediğin gibi fikrini falan belirtemezsin. Güncel bilimle çelişen şeyler söyleyip "Kendim için istediğimi söylerim. Kime soracağım?" gibi bir ifade kullanamazsın. Sağlık meselesi öznel bir mesele değil. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ancak "Evet, bu konuda daha fazla araştırma yapmalıyım." deyip konuyu sonlandıracak kadar olgun değilsin.

Kreatin ile ilişkisi olan kısım dht.
Kreatin ile bilinen ilişkisi dht. Araştırmalarda "önemli miktara saptanamamıştır" gibi ifadeler yanıltıcı çünkü saç dökülmesi hakkındaki mekanizmalara henüz hakim değiliz, kreatin muhtemelen başka bir yolla saç dökümünü hızlandırıyor. Dediğimi makale ile destekleyemem ancak çoğu şey tecrübe ile sabittir, bilim bu olguları sonrasında ispatlar. Henüz kreatin ile saç dökümü arasındaki bağlantıyı çözememiz kreatin alan insanların saçının döküldüğünü bence değiştirmez.

Başka bir yolla diyorsun muhtemelen diyorsun, başka sebepden dökülüyor işte.
Dünyanın en basit görevini yapıyor, dhtyi artırıyor ama fosfokreatin sistemine katılıyor.
Ayrıca kanıtı olmayan ve kanda olan Dht'nin saç folükülü ile alakası olmadığı bilindiği için saçla ilişkilendirilmesi saçma, kreatin kullandım saçım döküldü diyenlerin çoğu hala azınlıkta.
Tanıdığım 5 ben dahil 6 kişi kreatin kullanıyoruz ve dökülmemiz eskisiyle aynı.

Güncel bilimle çelişen ne söyledim canım benim. Arkadaş bana sataşıyor konu oraya ulaşıyor diye ben Kreatin'e elimi sürmem dedim. Konu ile alakalı cevabı seninle muhatap değilken verdim. Bana sataşma aslanım. Doktor değilsin. Belki de yaşıtım bile değilsin. Bana dalga geçer tarzda yazma canım benim.

Kreatini kullanmayı başladığım ilk hafta hafif dökülünce ki strestli zamanımdı hemen suçu kreatine attım ama forumdada paylaştım biri devam et takma dedi o reis sağ olsun devam ettim baktım kreatinden değilmiş gerçekten stresten dökülmüş hala kullanıyorum dökülme yok, reis olmasa bırakıcaktım adını hatırlamıyorum

Bende öyle oldu hocam beslenme düzgün olmayan bir hafta biraz kafaya takmıştım bazı şeyleri ona rağmen 5-10 tel gelmişti anca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…