14 Yaşında Fazla Kilodan Nasıl Kurtulunur?

• Konuyu başlatan Yuny
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 1.926

Yuny

Kilopat
Makaleler
2
181 boyunda 84-86 kilodayım. Nasıl fazla kilolarımdan kurtulabilirim?
Bisiklet sürüyorum haftada 40-50 km civarı, şınav pek çekemiyorum 5-10 tane, mekik de 50-60 tane çekebiliyorum. Ne yapmalıyım?
Okul başlamadan kilo vermek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
181 boyunda 84-86 kilodayım. Nasıl fazla kilolarımdan kurtulabilirim?
Bisiklet sürüyorum haftada 40-50 km civarı, şınav pek çekemiyorum 5-10 tane, mekik de 50-60 tane çekebiliyorum. Ne yapmalıyım?
Okul başlamadan kilo vermek istiyorum.
Ben de sizinle aynı durumu yaşıyorum. 183 boyum ve 95 kiloyum. Aynı yaştayız. 30-40 km bisiklet kullanıyorum. Konuyu takipteyim.

Yaptığınız sporu düzenli hale getirip beslenmenize dikkat etmeniz gerek. Çok olmasa da düzenli spor tek seferde yapılan anlık spordan daha iyidir. Konuda bisiklet sürdüğünüzü söylemişsiniz örneğin günlük düzenli olarak 10 ya da 15 km sürmek yaşınıza göre yeterli olacaktır. Beslenme için abur cubur yemekten kaçının, şekerli besinlerden kaçının, sebze yemekleri tercih edin, yemek saatlerinizi düzenli hale getirin. Ayrıca düzenli uyku kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.

Yardımcı olması adına örnek bir beslenme düzeni:

Sabah:
2 yumurta, 2 çavdar ekmeği, 5 zeytin, domates, peynir (yarım yağlı). Alternatif olarak müsli (yulaf, süt, muz)

Öğlen yemeği:
Tavuk sote, pilav (200 gr).
Alternatif olarak ton balıklı salata veya et yemeği veya sebze yemeği, yanında 2 dilim ekmek veya 200 gr pilav.

Akşam yemeği
Tavuk yemeği (ekmek yok), salata veya et yemeği, salata.

Son düzenleme:
Beyaz ekmek ve pirinç yemeyi bırakın. Unlu yiyecekler yemeyin. Özellikle pasta börek. Bir ay içinde kilo kaybetmeye başlarsınız. Bol bol bulgur ve tahıl tüketin. İşlenmiş karbonhidratlar tek neden.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı