14 yaşında fitness yapılır mı?

• Konuyu başlatan Cihen
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 3.625

Cihen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel i5-11400F
GPU: PNY GeForce RTX 3060
Anakart: ASUS PRIME H510M-E
RAM: PNY 8GB XLR8x2 3200MHz DDR4 RAM
Kasa: POWER BOOST X58RGB
PSU: High Power 750W 80+ Gold Performance
SSD: Kioxia Exceria NVMe M2 500GB
Klavye: Hadron G502
Fare: Bloody A90
Kulaklık: Bloody G580
Telefon: Xiaomi Redmi Note 9
14 yaşındayım, evde kendi sporumu yapmak istiyorum ve vücudum bu duruma elverişli ama benim için iyi olur mu olmaz mı onu bilemiyorum yardımınıza ihtiyacım var. Boyum 170cm üstünde, kilom 59. bu yaz spor salonuna gitmek istedim fakat ailem karşı çıktı, evde yapmamı engellemezler diye düşünüyorum fakat işe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum. Kilo vermek ön planda değil, kas kütlesinin gelişmesi önemli benim için. Bu iş için ne kadar bütçe ayırmam gerekir, neler yemem gerek, nasıl ekipmanlar almam gerek? Tavsiyelerinize açığım arkadaşlar, fakat tek ricam bana kulaktan dolma bilgiler ile öneri yapmayın, bu işleri bilen kişiler yorum yapsın.

Ekipman almaya kalkarsan baya tutar. Evde kas kütlesi çok koyamazsın. 2 çift dumbell alsan bile yapacakların sınırlı olur, kaldı ki o kiloları arttırman gerekecek ki vücudunu daha çok strese sokabilesin.

Ekipman almaya kalkarsan baya tutar. Evde kas kütlesi çok koyamazsın. 2 çift dumbell alsan bile yapacakların sınırlı olur, kaldı ki o kiloları arttırman gerekecek ki vücudunu daha çok strese sokabilesin.
8kg dumbell ile 15 rep yapabiliyorum hocam, ağırlık konusu için ağırlığı bara taktığımız dumbell ile çözebilirim diye düşünüyorum. Eve spor salonu kuracak kadar ekipman istemiyorum, dumbell olur, uzun olan barların ismi ne bilmiyorum 😀, z bardır barfiks için bir çubuk alırım öyle şeyler düşünüyorum.

Boyum uzamaz acisindan soruyorsan o is genetik bence kaldiki senin yasina gore boyun iyi.Misal arnold bile bu spora 13 yasindami ne baslamis adam hala hulk gibi.Ama agirligin yaninda mutlaka barfiks yapmanida oneririm seni dik tutar 2 cm falan daha uzun gozukursun.Salona gidemiyorsan parklarda alet oluyor.

Boyum uzamaz acisindan soruyorsan o is genetik bence kaldiki senin yasina gore boyun iyi.Misal arnold bile bu spora 13 yasindami ne baslamis adam hala hulk gibi.Ama agirligin yaninda mutlaka barfiks yapmanida oneririm seni dik tutar 2 cm falan daha uzun gozukursun.Salona gidemiyorsan parklarda alet oluyor.
Arnold kim? Parktaki aletlerle ne yapacağım bir sağa bir sola döndürüyor beni nefret ediyorum hepsinden.

8kg dumbell ile 15 rep yapabiliyorum hocam, ağırlık konusu için ağırlığı bara taktığımız dumbell ile çözebilirim diye düşünüyorum. Eve spor salonu kuracak kadar ekipman istemiyorum, dumbell olur, uzun olan barların ismi ne bilmiyorum 😀, z bardır barfiks için bir çubuk alırım öyle şeyler düşünüyorum.
Hocam dumbell aldınız o sorun değil. Dediğim mesele evde kol omuz arka kol çalışırsın. Göğüs nasıl çalışacaksın? Sırtta sadece dumbell row yapman da yeterli olmaz. Yapacağınız hareketler kısıtlı olur.

Arnold kim? Parktaki aletlerle ne yapacağım bir sağa bir sola döndürüyor beni nefret ediyorum hepsinden.
Terminatör'ü oynayan adam kendisi çok ünlü bir vücut geliştirme sporcusu.

Hocam dumbell aldınız o sorun değil. Dediğim mesele evde kol omuz arka kol çalışırsın. Göğüs nasıl çalışacaksın? Sırtta sadece dumbell row yapman da yeterli olmaz. Yapacağınız hareketler kısıtlı olur.
Bilsem zaten buraya yazmam ki hocam.

Yapılır, ben yapıyorum.
Az önce başka bir konuda programınızı düzeltmeye çalıştığınızı söylediğinizi gördüm. Tam olarak neler yapıyorsunuz anlatabilir misiniz? Ekipmanlar, beslenme, haraketler vs.

Hocam alanınız kısıtlı olacaktır onu anlatmaya çalışıyorum. Yapacağınız hareketler ve kullanacağınız ağırlıklar yeterli olmayabilir diyorum. Tabii hiçbir şey yapmamandan daha iyi olacaktır. Yoksa eve bir bench alın dumbell alın yapın.

Az önce başka bir konuda programınızı düzeltmeye çalıştığınızı söylediğinizi gördüm. Tam olarak neler yapıyorsunuz anlatabilir misiniz? Ekipmanlar, beslenme, hareketler vs.

Beslenme olarak tam buğday ekmeği ile yiyorum yemeklerimi, creatine kullanıyorum protein tozu kullanmıyorum. Hareket olarak spor salonunda sana yardımcı olurlar zaten, evde spor salonuna gitmediğim zamanlar çok ağır olmayacak şekilde çalışıyorum ama şunu anladım spor salonu gerçekten şart. Bana orada yardımcı oldular programım konusunda. Küçük bir tüyo verebilirim dumbelli yavaşça kaldırıp yavaşça indirin. Evde tavuk ya da et yediğim günler o gün spor salonuna gitmiş olsam bile evde daha fazla çalışıyorum ve kendimi tüketiyorum. @aabcc yardımcı olabilir size.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı