14 yaşında gelecekteki mesleği seçmekte zorlanmak

26 yaşında bir abin olarak, kesinlikle meslek öğren. Yıllarca okul okul diye yediler bizi, ama meslek öğrenen şu an maddi ve manevi olarak çok tatmin oluyor. Yıllarca okul okuyanlar sürünüyor, iyi maaş kazanan bilgisayar-yazılım mühendislerinden dahi daha iyi durumdalar. Özellikle sanayi, tamirat-tadilat gibi işler.

Haklısınız hocam, örnek olarak babam verilebilir kendisi duvar ustası. Şaka yapmıyorum maaşı doktorlarla yarışmayı bırakın geçip gidiyor bile.
 
Genel olarak derslere ilgin var mı peki? Derslerin nasıl? Ders çalışmak senin için çok sorun mu?
Teknoloji ile aran nasıl?
Meslekleri araştırabilirsin. Ben yeni tanıştığım abilere meslek konusunda çok soru sorarım özellikle, işte bir günün nasıl geçiyor genelde neler yapıyorsun gibi gibi. Böyle şeyler yapabilirsin, babana, ailene, akrabalarından destek alabilirsin ama sen karar vermelisin Technopat'ta 3-5 kişinin yazdığı veya akrabalarından duyduğun meslekleri yapma kararı verme, tabii daha yolun çok uzun.
Şu anlık aklında bir şey yoksa LGS'ye iyi çalış bir Anadolu lisesine git yavaş yavaş aklına bir şeyler gelecek.

Bazı konulara ilgim var edebiyat felsefe tarih gibi konuları seviyorum ama derslerimle aram idare eder gibi matematikden nefret ediyorum şu an. Teknolojiyle aram da idare eder.
 
14 yaşındayım düz mü meslek lisesi mi okuyacağım diye çok düşünüyorum. Hiçbir meslek neredeyse ilgimi çekmiyor ama en azından dünyaya bir katkım olacak bir meslek istiyorum. Fakat aklıma hiç ilgi çekici bir şey gelmiyor. Bir şeyi çok istiyorum bir ay sonra hemen soğuyorum o işten, ne yapacağımı bilip mesleğe gitmeyi düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?
Bende 14 yaşındayım liseye geçince düşünürüsn onu kafan ne eserse
 

Yeni konular

Geri
Yukarı