14 yaşında nasıl bir program uygulanmalı?

Skyfalton

Hectopat
Daha fazla  
14 yaşındayım 2 aydır spora gidiyorum ama abimin yazdığı program kötüydü ve 2 ay boyunca hiç ağır hareket girmedim legpress squat gibi hareket hiç yapmadım ama şimdi bir arkadaşım program yazdı yaşım için uygun mudur iyi midir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-10-10-10-42-29.jpg
    Screenshot_2024-11-10-10-10-42-29.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_2024-11-10-10-10-49-21.jpg
    Screenshot_2024-11-10-10-10-49-21.jpg
    62,6 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_2024-11-10-10-10-42-29.jpg
    Screenshot_2024-11-10-10-10-42-29.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_2024-11-10-10-10-49-21.jpg
    Screenshot_2024-11-10-10-10-49-21.jpg
    62,6 KB · Görüntüleme: 49
Öncelikle spora yeni başlayan biri için, basit bir program yazmış. Ağırlık kaldırmada sorun yaratacak herhangi bir sakatlık veya engeliniz yok ise vücudunuz ağırlık kaldırmaya zaman içerisinde alışacaktır. 5kg dambıl size 1kg gelmeye başlamıştır bile 2 ay içinde zaman ilerledikçe tek kol 60 kg cable row bile yapabilirsiniz. Tek gereken disiplin ve pes etmemek kiloluysanız kardiyonuzu yapın besinden açık verip zayıflayarak sağlıklı kilo alabilirsiniz. En mantıklı ve doğru yol budur.

14 yaşındayım 2 aydır spora gidiyorum ama abimin yazdığı program kötüydü ve 2 ay boyunca hiç ağır hareket girmedim legpress squat gibi hareket hiç yapmadım ama şimdi bir arkadaşım program yazdı yaşım için uygun mudur iyi midir?

İyi bir program değil. Yapma. Yaşından falan değil program direkt kötü.

1- Omuzda zaten ön omuz için shoulder press varken gidip front raise eklemenin bir anlamı yok.
2- 15 set bicepsi gördükten sonra okumayacaktım bile ama neden kötü diye sorarsın diye yazıyorum. Çok fazla 15 set biceps.
3- Tricepste de aynı hata 3 tane pushdown koymuş birbirinden farkları yok neredeyse. Aynı hareketi 3 kere yapıyorsun. 1 tane kolun esnediği (skull crusher, overhead triceps extension), bir tane de pushdown varyasyonundan fazlasına ihtiyacın yok.
4- Bacak triceps de garip ilk defa görüyorum bacakla tricepsi beraber.

Son düzenleme:

1- Omuzda zaten ön omuz için shoulder press varken gidip front raise eklemenin bir anlamı yok.
2- 15 set bicepsi gördükten sonra okumayacaktım bile ama neden kötü diye sorarsın diye yazıyorum. Çok fazla 15 set biceps.
3- Tricepste de aynı hata 3 tane pushdown koymuş birbirinden farkları yok neredeyse. Aynı hareketi 3 kere yapıyorsun. 1 tane kolun esnediği (skull crusher, overhead triceps extension), bir tane de pushdown varyasyonundan fazlasına ihtiyacın yok.
Program öneriniz var mı hocam?

Siz yazabilirsiniz program çünkü şu anki programım bundan beter

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı