14 yaşında tek başına yurt dışına çıkılabilir mi?

Hocam o zaman turistlerin çocukları göklerden geliyor :D.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanında reşit biri varsa gidebiliyorsun sanırım.

18 yaş sınırı var pasaport alamazsınız ayrıca 14 yaşında nasıl yolculuk yapabildiniz ki?

Bildiğim kadarıyla 12 yaşına kadar refakatçiyle uçabiliyorsunuz (Refakaçti: sizi Chek-in'in den alıp kapıya kadar götürüp hostese emanet ediyor hostes/host'da sizinle uçuşta ilgileniyor) ben hiç refakaçiyle uçmadım ama 18 yaşından küçükler uçabiliyor kendi başlarına bende zaten havacılık meraklısı bir insan olarak hiç zorlanmadım,kaybolmadım. Ayrıca arkadaşın'da dediği gibi turistlerin çocukları pasaportsuz nasıl geliyor,gidiyor? ya da anormal durumlarda çocuk nasıl kendi ülkesine gidebiliyor ailesiz.

18 yaş sınırı var pasaport alamazsınız ayrıca 14 yaşında nasıl yolculuk yapabildiniz ki?

Pasaport almak için yaş sınırı yoktur. Ancak reşit olmayanlar için yurt dışına çıkarken iki ebeveyn de çocuğun yanında değilse veya sadece biri yanındaysa, yanında olmayan ebeveyn veya ebeveynlerin yurt dışı seyahatinin ayrıntılarını da içeren ve çocuğunun yurt dışına çıkmasına izin verdiğini açıkça belirten bir belgeyi noter huzurunda imzalanması ve onaylatması, ayrıca o belgenin pasaport kontrolünde gösterilmesi gerekir.

Arkadaşlar benim anne, babam ayrı ve ben 15 yaşındayken (2015) yeşil pasaporta sahiptim. İlk Almanya'ya da o zaman gitmiştim. Tek gidebiliyordum ama uçağa ilk defa bineceğim için peder Almanya'dan geldi aldı beni. Daha sonra Almanya'da alman pasaportu çıkartıp tek başıma dönmüştüm. Kısacası söyledikleriniz benim hikayemle çelişiyor. Kaynak gösterirseniz daha kesin sonuçlara varabiliriz.

Arkadaşlar benim anne, babam ayrı ve ben 15 yaşındayken (2015) yeşil pasaporta sahiptim. İlk Almanya'ya da o zaman gitmiştim. Tek gidebiliyordum ama uçağa ilk defa bineceğim için peder Almanya'dan geldi aldı beni. Daha sonra Almanya'da alman pasaportu çıkartıp tek başıma dönmüştüm. Kısacası söyledikleriniz benim hikayemle çelişiyor. Kaynak gösterirseniz daha kesin sonuçlara varabiliriz.
Ben bizzat kendim her yıl gidip geliyorum. Pasaport kontroldeki polisler sizden muvaffakiyetname ister, verirseniz sorun olmaz.

Selamlar, şu an 14 yaşındayım, Kahramanmaraş'da yaşıyorum ve para biriktirip Dubai'ye gitmek istiyorum. Reşit olmadığım için pasaport olsa bile yurt dışına çıkmama izin verirler mi? Süreç nasıl işliyor? Ayrıca tek başıma defalarca uçak yolculuğu yaptım.
Tek başına uçak yolculuğu yapman bir şey ifade etmiyor, tek başına Dubai’ye gitmenin tek yolu; bir abi buluyorsun (seninle aynı uçağa binecek) pasaport çıkartıyorsun (annenin ve babanın izniyle) o abiyi dayın olarak gösteriyorsun, birde aynı uçakla geri dönüyorsunuz, yolda hiçbir sıkıntı yaşamazsın ben yaptım gittim tek başıma hayatımda görmediğim birini dayım olarak gösterdim sıkıntı olmadı😁 benim bildiğim tek yol bu😁
@kayrakiraz43_ neden 18 yaşında özgürce gitmek yerine 14 yaşında zorla gitmeye çalışıyorsun ki? 4 yıl bekle nereye gidiyorsan git.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı