14 yaşında yazılıma başlanır mı?

Şu şekil İYTE den mezun 4 arkadaşı da aynı şekil. Ve diğer arkadaşları da bölüm biter bitmez yurt dışında ve içinde iş buldular. Yani İYTE ve ODTÜ için %99 diyebiliriz.
Ya kardeşim biz sana üniversite okumasın demiyoruz üniversite garantilemek için. Ben diyorum ki kendini geliştirirse üniversite ile zaman kaybetmesine gerek kalmaz direkt iş hayatına atılır zaten, sen başta yazmışsın yok üniversiteyi bekle falan filan niye beklesin çocuk? Bu yaşta öğrenip yalayıp yutup üstüne bir de saçma sapan şeylerle mi uğraşsın belki yabancı teknoloji üniversitelerinden veya şirketlerden burs alacak?
Türkiye'de de geçerli değil bu illaki diploma olayı. Ne yazıyoruz 2 saattir şurada okusana.

Ben 13 yaşındayım çalışmaya başladım bu sene. Ne öğrenirsem kar.

10bine girmek istiyorsa şuanda zaten başlaması gerek sınava çalışmaya çünkü şuanda o kadara girmek isteyenler yazılımla uğraşmayı geç kendilerine çok az boş vakit ayırıyorlar. Yurtdışında ne kadar görülcek bir de projen o da var.

Eğer isteğin de varsa hemen başla. Ben üniversitede cebelleşirken senin yaşlarında yazılıma başlayan kuzenim sertifika ile abisinin çalıştığı şirkete stajyer yazılımcı oldu. İyi de para kaldırıyor. Sonra işinde yükselmek istiyorsan bir önlisans veya lisans okursun.

Üniversiteler ilk 10bine yakından alıyorlar sence yazılım yaparken ne kadar çalışabilecekte buna girecek? Belki burs alacak diyorsun ya alamazsa o zaman nolcak?

Yurtdışında ne kadar görülcek bir de projen o da var.
Onlar görmek zorunda değil ki sen kendini belli etsen yeter. Veya yurtdışına iş başvurusunda bulunacağında CV de İYTE yerine yapılmış proje daha çok dikkat çeker.

Bak kendinde demişsin abisinin çalıştığı şirkette girmiş. Tanıdıkları yoksa işe sokabilcek o zaman napacak?

Üniversiteler ilk 10bine yakından alıyorlar sence yazılım yaparken ne kadar çalışabilecekte buna girecek? Belki burs alacak diyorsun ya alamazsa o zaman nolcak?
Neden alamasın? Neden zaman kaybetsin? Neden çalışamasın? Kendinizi şartlamışsınız galiba olmaz olmaz diye bu nedenle anlamıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…