14 yaşında yazılıma başlanır mı?

Yazılım okuyan birisi üniversite mezunu olmasa bile internette belirli şirketlerle yazılımı gerçekten iyise anlaşır onlar için web tasarım yapabilir en basitinden bir örnek bu arkadaşımın abisi üniversiteyi 25 yaşında kazandı 25 yaşına kadar web tasarım yapan birisiydi ve ciddi para kazandı her şey üniversite kazanmak değil.

İYTE yada ODTÜ gibi bir üniversiteden mezun bir yazılım mühendisi mi daha çok kazanıyordur senin arkadaşın web tasarımı yaparak mı. Ben sana şöyle diyeyim benim tanıdığım kişi İYTE mezunu anında iş buldu ve 6 ayda 1 milyon TL kazandı.

Amerika gibi ülkelere gitmek yüksek miktarlarda para istiyor farkındaysan sadece uçak parası bile yüksek.

Yukarıda @shockedblackguy hocam yazdı Türkiye de yaşayıp yurt dışına çalışanlar olduğunu. Sonuçta masa başı kağıt defter bir iş yapmıyorsun bilgisayar başında iş yapıyorsun.

İYTE yada ODTÜ gibi bir üniversiteden mezun bir yazılım mühendisi mi daha çok kazanıyordur senin arkadaşın web tasarımı yaparak mı. Ben sana şöyle diyeyim benim tanıdığım kişi İYTE mezunu anında iş buldu ve 6 ayda 1 milyon TL kazandı.
Yine sizin sorduğunuz soruya gelelim kaçta kaç oluyor bu ?

Web tasarımı mı diyoruz sana? Yazılımı çok iyi bilen adamın üniversite ile zaman kaybetmesine gerek yok diyorum. Orada öğrettikleri şey zaten senin kendin öğrenebileceğin bilgiler. Sadece bir kağıt parçası için gidiyorsun 4 sene boyunca. Kendini kanıtlarsan kimse senin diplomana bakmaz.

Yazılım mühendisliği işinde anlaşma ile çalışırsın, düz tek kişi ile değil. O yüzden belirli bir maaşın olmaz. Üstelik az kazanması ileride çok kazanmayacağı anlamına gelmez, eğer düzgün bir firma ile veya temeli yurtdışında olan bir fabrika ile anlaşırsa zaten iyi paralar kazanabilir.

Üstüne okuduğun okullar meselesine gelince, şirketler CV'ne bakıyorlar. Eğer projelerini orada sunarsan gayet de alırlar seni.

Yukarıda @shockedblackguy hocam yazdı Türkiye de yaşayıp yurt dışına çalışanlar olduğunu. Sonuçta masa başı kağıt defter bir iş yapmıyorsun bilgisayar başında iş yapıyorsun.

Yine sizin sorduğunuz soruya gelelim kaçta kaç oluyor bu ?

Şu şekil İYTE den mezun 4 arkadaşı da aynı şekil. Ve diğer arkadaşları da bölüm biter bitmez yurt dışında ve içinde iş buldular. Yani İYTE ve ODTÜ için %99 diyebiliriz.

Merhaba, bugün LGS girdim kötü geçti. Ama aklımda hala 2 senedir yazılım bölümü var şimdiden başlasam falan ilerleyebilir miyim?

Max yaptığım bu zamana kadar gelişmeler şunlar:
-Discord bot.
-XAMPP ile araba sitesi tasarlama.
-Birkaç VSC şeyleri falan.
-Bir de birkaç TikTok edit videoları.

Biliyorum komik gelebilir. Ama danışmak istedim.

Hocam ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi bence başlayın bu yaşta çok iyi. Bende 14 yaşında başladım şu an 15 yaşındayım :D

Web tasarımı mı diyoruz sana? Yazılımı çok iyi bilen adamın üniversite ile zaman kaybetmesine gerek yok diyorum. Orada öğrettikleri şey zaten senin kendin öğrenebileceğin bilgiler. Sadece bir kağıt parçası için gidiyorsun 4 sene boyunca. Kendini kanıtlarsan kimse senin diplomana bakmaz.

Diplomasının olmaması dediğim gibi Türkiye'deki firmaların %99'unda falan iş bulamicağı anlamına gelir. Yurt dışında iş bulabilmesi de ne kadar bir olasılık çünkü o işe sadece türkiyedekiler değil tüm dünyadan başvuruyorlar. Özellikle Hindistan da bu konuda kendilerini üst düzey geliştirip üniversitesini okumuş çok kişi varken.

Şu şekil iyteden mezun 4 arkadaşı da aynı şekil. Ve diğer arkadaşları da bölüm biter bitmez yurt dışında ve içinde iş buldular. Yani iyte ve ODTÜ için %99 diyebiliriz.

Sınava 2 milyon insan girse içlerinde ilk 10 bine girmen lazım. Yanlış anlaşılmasın ben okumak saçma demiyorum fakat yazılımı şimdiden çok ilerletse yine aynı başarıyı sağlar. Ben kendi adıma konuşayım hem yazılım öğrenip hem de iyi bir üniversiteye gitme hayalim var ve bence olması gereken de bu.

Diplomasının olmaması dediğim gibi Türkiye'deki firmaların %99'unda falan iş bulamicağı anlamına gelir. Yurt dışında iş bulabilmesi de ne kadar bir olasılık çünkü o işe sadece türkiyedekiler değil tüm dünyadan başvuruyorlar. Özellikle Hindistan da bu konuda kendilerini üst düzey geliştirip üniversitesini okumuş çok kişi varken.
Yurtdışında çalışmak isteniyorsa üni den çok proje önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı