14 yaşında yazılıma başlanır mı?

Şu şekil İYTE den mezun 4 arkadaşı da aynı şekil. Ve diğer arkadaşları da bölüm biter bitmez yurt dışında ve içinde iş buldular. Yani İYTE ve ODTÜ için %99 diyebiliriz.
Ya kardeşim biz sana üniversite okumasın demiyoruz üniversite garantilemek için. Ben diyorum ki kendini geliştirirse üniversite ile zaman kaybetmesine gerek kalmaz direkt iş hayatına atılır zaten, sen başta yazmışsın yok üniversiteyi bekle falan filan niye beklesin çocuk? Bu yaşta öğrenip yalayıp yutup üstüne bir de saçma sapan şeylerle mi uğraşsın belki yabancı teknoloji üniversitelerinden veya şirketlerden burs alacak?
Diplomasının olmaması dediğim gibi Türkiye'deki firmaların %99'unda falan iş bulamicağı anlamına gelir. Yurt dışında iş bulabilmesi de ne kadar bir olasılık çünkü o işe sadece türkiyedekiler değil tüm dünyadan başvuruyorlar. Özellikle Hindistan da bu konuda kendilerini üst düzey geliştirip üniversitesini okumuş çok kişi varken.
Türkiye'de de geçerli değil bu illaki diploma olayı. Ne yazıyoruz 2 saattir şurada okusana.

Sınava 2 milyon insan girse içlerinde ilk 10 bine girmen lazım. Yanlış anlaşılmasın ben okumak saçma demiyorum fakat yazılımı şimdiden çok ilerletse yine aynı başarıyı sağlar. Ben kendi adıma konuşayım hem yazılım öğrenip hem de iyi bir üniversiteye gitme hayalim var ve bence olması gereken de bu.

Yurtdışında çalışmak isteniyorsa üni den çok proje önemli.
10bine girmek istiyorsa şuanda zaten başlaması gerek sınava çalışmaya çünkü şuanda o kadara girmek isteyenler yazılımla uğraşmayı geç kendilerine çok az boş vakit ayırıyorlar. Yurtdışında ne kadar görülcek bir de projen o da var.

Merhaba, bugün LGS girdim kötü geçti. Ama aklımda hala 2 senedir yazılım bölümü var şimdiden başlasam falan ilerleyebilir miyim?

Max yaptığım bu zamana kadar gelişmeler şunlar:
-Discord bot.
-XAMPP ile araba sitesi tasarlama.
-Birkaç VSC şeyleri falan.
-Bir de birkaç TikTok edit videoları.

Biliyorum komik gelebilir. Ama danışmak istedim.
Eğer isteğin de varsa hemen başla. Ben üniversitede cebelleşirken senin yaşlarında yazılıma başlayan kuzenim sertifika ile abisinin çalıştığı şirkete stajyer yazılımcı oldu. İyi de para kaldırıyor. Sonra işinde yükselmek istiyorsan bir önlisans veya lisans okursun.

Ya kardeşim biz sana üniversite okumasın demiyoruz üniversite garantilemek için. Ben diyorum ki kendini geliştirirse üniversite ile zaman kaybetmesine gerek kalmaz direkt iş hayatına atılır zaten, sen başta yazmışsın yok üniversiteyi bekle falan filan niye beklesin çocuk? Bu yaşta öğrenip yalayıp yutup üstüne bir de saçma sapan şeylerle mi uğraşsın belki yabancı teknoloji üniversitelerinden veya şirketlerden burs alacak?

Türkiye'de de geçerli değil bu illaki diploma olayı. Ne yazıyoruz 2 saattir şurada okusana.
Üniversiteler ilk 10bine yakından alıyorlar sence yazılım yaparken ne kadar çalışabilecekte buna girecek? Belki burs alacak diyorsun ya alamazsa o zaman nolcak?

Eğer isteğin de varsa hemen başla. Ben üniversitede cebelleşirken senin yaşlarında yazılıma başlayan kuzenim sertifika ile abisinin çalıştığı şirkete stajyer yazılımcı oldu. İyi de para kaldırıyor. Sonra işinde yükselmek istiyorsan bir önlisans veya lisans okursun.

Bak kendinde demişsin abisinin çalıştığı şirkette girmiş. Tanıdıkları yoksa işe sokabilcek o zaman napacak?

Üniversiteler ilk 10bine yakından alıyorlar sence yazılım yaparken ne kadar çalışabilecekte buna girecek? Belki burs alacak diyorsun ya alamazsa o zaman nolcak?
Neden alamasın? Neden zaman kaybetsin? Neden çalışamasın? Kendinizi şartlamışsınız galiba olmaz olmaz diye bu nedenle anlamıyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı