Ben de 14 yıllık sistem kullanıcısıyım ve babam zamanında sistemi değiştirmişti. (3-4 yıl önce) Öncelikle 4GB RAM (ama 8GB RAM öneririm) biraz işinize yarar. Örneğin Office programları vs. veya Chrome'da işine yarar. Sonra SSD lazım. İyi bir SSD al. Boyutu mesela 110GB olabilir. (Benimki 111GB ve halen dolmamış gibi) Öyle TB'lık SSD'yi falan gerek yok.Bilgisayarım acayip yavaşladı ki bu kadar eski bir sisteme göre normaldir. Amacım biraz yükseltip kullanılacak hale getirmek. Çok oyun oynamayan biriyim. Günlük işler için ve arada oyun oynamak için yükseltmek istiyorum. Zaten yeni bir bilgisayar alacağım ama bu da çöp olsun istemem. Format atmaktan bıktım resmen.
Uygun fiyatlı işimi görecek şekilde nasıl bir yükseltme yapabilirim önerilerinizi bekliyorum. Bütçeyi sorarsanız en uygun fiyatlı seçenek bana uygun olur. Çok bir performans beklemiyorum artık bu sistemden.
Sistemim böyle:
Eki Görüntüle 1469341
Eki Görüntüle 1469342
Başka ek bilgiler isterseniz atarım. Bilgisayar donanımı hakkında pek bilgim yok o yüzden destek almak istedim şimdiden teşekkür ederim.
Tabii bunlar 3-4 belki de 5 yıl önce yapılanlar. Bunları şimdi yapmaya çalışsan dünyanın parası eder.
Bilgisayarın Durumu
Bu arada bilgisayarın durumu iyi, aynı anda 2-3 program açılabiliyor. Hızlandı bilgisayar bu donanım değişikliği sonucunda. Tek sıkıntı, babam işlemci falan değiştirmemiş çünkü anakartı da değiştirmek zorunda kalacaktı, bunun sebebi ise bilgisayarın bir laptop olması. İşlemci değiştirmediğimiz için de bazı programlarda sıkıntı yaşıyoruz.
Tavsiyem
Size tavsiyem işlemci değiştirin (masaüstüyse, eğer laptop ise eski laptopların çoğunda işlemcinin anakartla değişmesi gerektiği için bence yapmayın pahalı tutarla karşı karşıya kalırsınız ama paranız varsa veya yapmaya karalı iseniz değiştirebilirsiniz), yeni RAM ve SSD alın ve ardından hala desteklenen bir Windows sürümüne geçiş yapın.
Benim mesajımı da okursanız yararlı olabilir.Hepinize teşekkür ederim bu bilgiler bana gayet yeterli olur diye düşünüyorum. Moderator arkadaşlar konuyu kapatabilirler.