14000 TL Bilgisayar Toplama

sistem fena sayılmaz ben de yakın bir zamanda o civar bir sistem almayı planlıyordum ama navi 3080 veya ryzen 5 3600x işemcilerini beklemeye zamanın yok biraz sabırsızım denebilir.Ben şu parçaları tercih ettim
monitor olarak ise 1000-1500 tl arası bir şey alacağım ama daha karar vermedim
Güle güle kullanırsın inşallah kardeşim şimdiden hayırlı olsun. Ama bence SSD olarak Samsung alsan daha iyi olmaz mı? Çünkü Evo Plusların hızı en üst seviyede (3300 MB yazma 3500 okuma). Monitör olarak da senin tercihin ama kısa sürelerin önemli olduğu (LOL, CS GO gibi) oyunlar oynuyorsan en az 144 Hz almalısınki benim tercihim 240 Hz ve üst seviyede oynayım düşüncesindeyim :)
Doların bizi düşürtüğü hale bakarmısın arkadaş :)
Haklısın kardeşim benim aldığım bilgisayar 14 bin TL tutuyor, diğer ülkelerde 2000 euroya halledersin (1 asgari ücret). Alım gücü o kadar düştü :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın içinde bir tane egzoz, üç adette ön tarafta olmak üzere toplam 4 fan mevcut. Ön tarafın mesh olması da içeriye hava girişini kolaylaştırıyor.

İşlemci soğutucu olarak 2000 serisi Ryzen işlemciler için konuşacak olursam, AMD’nin stok soğutucuları gayet yeterliydi. AMD’nin stok soğutucularından daha iyi soğutan bir sıvı soğutma çözümü en az 240mm olmalı ki bu da size ekstradan 600₺ civarı masraf demek. Sıvı soğutmanın hava soğutma karşısında ne kadar avantajlı olduğu tartışmaya açık. Bu durumlarda kasanın bulunduğu yerin sıcaklığı ve bilgisayarın açık kalma süresinin sıcaklığa etkisi var. İlk başta stok soğutucu kullanıp, işlemcinin sıcaklık değerlerine göre sıvı soğutmaya geçiş yapabilirsiniz. Tabi asıl kararı vermek için Ryzen 3000 serisinin piyasaya çıkıp ısınma testlerine bakmamız lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı