142 bin TL başlangıç motosikleti önerisi

Suzuki kalitelidir ama yine o tipte daha ucuz yollu dersen rx3i evo var, makinasi fena sayilmaz çantası cuntasi ustunde beraber geliyor. Biraz daha tenere stili istersen hero xpulse lar var(yag sogutmali bunlar) sifiri 90 civari bisilerdi 5 yil 50k garantili. Ben 2. Motor olarak almayi düşünüyordum sonra arkadaşım cbf150 sini bıraktı bana 😃
 
@Scavenger yok hocam ehliyet kurtarmıyor Suzuki GSX-s hakkında be düşüyorsunuz.
Yani bütçen el veriyorsa güzel motor. Ama bir kaç ay sonra bu gitmiyor diyeceksin zaten ne alsan 125 lik. Ben o yüzden sana 125 e kadar ikinci el bisiler alip acemilik attiktan sonra ehliyeti yenile 250 ye geç demek istedim. 250 çok ideal tr şartlarında. Yine 125 cc de abs li motor bulursan abs li olmasına özen göster.
 
Ne alırsan al da mutlaka ABS olsun. İster acemi ol, ister dünyanın en tecrübeli motorcusu ol ABS olmazsa olmaz.

Birazdan ABS gereksiz, yok tecrübeliysen ABS siz motor daha iyi diyen tipler mutlaka gelip boş yapacaktır ama ciddi tavsiyem kesinlikle ABS siz motora asla binme.

En basit örneği 20 ile giderken bile ABS siz motor kaza yaptırır. Ani frenin tecrübe ile de alakası yok yine onu da açıklayayım çünkü her ABS muhabbetinde hıyarın biri gelip tecrübeli adam ani fren yapmaz muhabbeti yapıyor. Ani freni herkes yapar, bir anda önüne çocuk çıkar, araç çıkar, hayvan çıkar, biri tersten fırlar yani insanoğlu istemsiz refleks ile mutlaka ani frene ihtiyaç duyar o yüzden ABS şart oğlu şart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu R25 sevdasi nedir bilmiyorum ama GS'cilerden dahi daha antipatiksiniz. Selesine oturan bir ozguven patlamasi yasiyor, yollarin krali saniyor ama zinciri atsa nasıl takarim diye aglarlar sag seritte...

Cbf 125 ya da ybr 125 cok guzel ve ogreten motorlardir. Enjeksiyonlu alternatifi monkey-msx tarzi olur. Sehir ici kullanacaksan kesinlikle scooter oneririm. Sym, kymco, piaggio, peugeuot markalarina bakabilirsin. Imaj icin malaguti gibi daha egzotik makinelara da bakabilirsin. Babam icin dune X diye bir modeli alma niyetindeydim ancak ailevi sebeplerden almaktan vazgecmistim. Selametle, guvenli surusler.

R25 sevdası değil benimki ben zaten cross seviyorum sadece bu fiyata bana göre en iyi motor
 
R25 sevdası değil benimki ben zaten cross seviyorum sadece bu fiyata bana göre en iyi motor

260-300 bin arası satılıyor sıfırları. İkinci elleri zaten yorulmuş oluyor. Bu fiyata en iyi motor değil. Liste fiyatına göre desen tamam da liste fiyatından motor alınmıyor. Cross olarak Voge 300 Rally bakılabilir. Sorunsuz bir motor.
 
@Psyduck17 hocam 300 bin TL onu almam benim param olsa şu an 458 BMW F750 GS almak çok isterim lakin hem ehliyet hem de şu an çalışmadığından alamam.

@Braymm abs olmayana zaten hayatta bakmıyorum.

@Scavenger olmazsa seneyi bekleyip tam 18 olduğumda A2 geçip adv 350 alayim hiç bulaşmayayım 125CC şu an olur mu?

@Scavenger daha uygun 45-60 bin lira arası 125 bakayim.
 
Başlangıç motorlarına bu kadar para vermen anlamsız, 50-60k bandında 125cc honda bulabilirsin.

Bu bütçeni A2 ehliyet alınca kullanman daha mantıklı. İlla alcam çok param var diyorsan CB125R iyidir.
Tavsiyem CB125e alıp ardından Duke 390 yada CB500F alman olacaktır.

Vitesli motoru 10 dakikada ogrenirsin.
Ehliyet kursunda çalışıyorum, bunu diyenler panik anında motoru kafaya geçiren arkadaşlar.

Birazdan ABS gereksiz, yok tecrübeliysen ABS siz motor daha iyi diyen tipler mutlaka gelip boş yapacaktır
Her ne kadar tecrübeli olsam da ABS her zaman iyidir.

sonra da alırsın ikinci el bir r25
Fiyat bandının açık ara en kötü motorudur kendisi.
Normalde yarı fiyatı edecek bir motor.
 
Son düzenleme:
Ehliyet kursunda çalışıyorum, bunu diyenler panik anında motoru kafaya geçiren arkadaşlar.
😅 Aynen öyle, bende akademide ve kursta eğitim vermistim bir süre. Bisiklet binmeyi bilmeyen adam cbr 600 alacam diyordu(o zaman cbr600 2.elde 15k civari alinabiliyordu)


daha uygun 45-60 bin lira arası 125 bakayim
Kesinlikle ayağını yerden kesecek bir motor al ama falan filan marka olmasın. Mümkünse honda, yamaha, suzuki ilk sira, ikinci sirada bajaj, hero, mondial, cf moto. Tipi güzel olup makinasi çöp motor cok var piyasada. Bir tanesi vardı hatta rahmetli aea (barkın abimiz) kullanıcısı anlatırken kahkahalar atardı. Heh öyle şeyler sakın alma.

1 - abs(alırken 2 lira fazla verirsin ama ummadığın anda hayatını kurtarır)
2 - isletme maliyeti(bakım ücretleri lastiği, freni, yakıt tüketimi vs ne kadar uygun olursa o kadar çok gezer o kadar çok tecrübe kazanırsın)
3 - motorun fiyati(bütçenin 0 kalacak şekilde motor alma, ekipman alıp sonra motor fiyatını belirle)
 
@totra_proska abi şöyle söyleyeyim sana ben böyle çok yarış motoru sevmiyorum benim naked ve macera motorları dedikleri BMW'ya da Honda'nın belli modelleri benim hedefim seneye A2 alıp adv 350 ile başlayacağım gibi duruyor olmazsa önerdiğiniz KTM 390 ya da svartpilen 401 de seçenekler arasında 20 yaşında a ehliyeti alırsam direk F750 GS geçerim.

@Scavenger hocam aşağı yazdım bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz.
 

Geri
Yukarı